Valborg och ölbjörnen

M:s ölbjörn satte igång så vi öppnade precis våra urquels, jag gillar att jag har hållt samma nivå sedan elva i morse.
Jag gillar att det är supersvårt att skriva rent. Eller rätt eller grammatiskt korrekt eller vad det nu heter, vi spelar electro på ashög nivå så att alla ska fatta att det är här festen är. (Vi tycker det är väldigt viktigt att sätta grannarna på plats)
M gör sallad, jag äter nougat och kollar på, snart ska vi grilla.
Det är förvånandsvärt omöjligt att få fingrarna att träffa rätt tangent på första försöket, det är lite som att jag sluddrar skriftligt, fast jag rättar det innan såklart, eftersom jag är språknazist och inte klarar av felstavningar.
Jag skapade en supernice drink av tequila, apelsinjuice, svartvinbärssaft och sockerdricka, den har vi levt på sedan klockan tre och varit allmänt bittra. Vi lär behöva gå till ICA igen innan kvällen är slut. Rekomenderas! Inte bitterheten, men drinken!
Snart kommer det grillande stockholmare hit, (jag hatar att jag inte känner mig som stockholmare längre, att jag verkligen bor i uppsala, eller nej vänta, jag tror faktiskt jag accepterat faktum! Jag ser fram emot att bo här i fyra år till och vara allmän lantis!)

Att laga mat på fyllan är helt fantastiskt, man häller i vadihelvetesomhelst och det blir asgott. Vi är genier!
Jag har seriöst gått igenom alla stadier idag.
Sentimentala, superglada, fyllesmsaexet, fyllehungern, ilskna. Några fler än en gång. Och det lär ju bli några till.

I'll get back to ya

You've got to let yourself go

Klockan är tio över tio och jag har redan:
  • Badat, och lekt med min badanka
  • Kokat ett ägg (det är ett mysterium varför ägg alltid blir bäst om man totalt glömmer bort dem och lallar runt tills man med skräckslagen min kommer på det och får en inre bild av ett totalgrönt ägg som kan användas som golfboll.)
  • Hoppat hopprep.
  • Svettats bort allt mitt smink jag lade på för tre minuter sedan. (Men vem bryr sig!)
  • Oroat mig för att ingen kommer ha roligt idag. (Men det kommer de, jag kommer vara i närheten, och jag är alltid rolig, om man definierar rolig som elak, och det gör ju jag!)
  • Manistädat det jag inte hann manistäda igår när jag kom hem och var lagom kanon.
  • Skämts för några saker som hände igår, fast det var inte mitt feeeel, möjligen var det mitt fel indirekt, men sådant kan vi ju inte hålla på med!

Jag oroar mig inte för att det ska regna, eftersom jag äger ett kök kan man laga mat i det. Man måste inte grilla på Valborg. (Undar om typ, världsaltets stormakter ser ner på mig med avsky nu)
Och dessutom är regn+alkohol=roligt

Jag ska susa iväg till ekonomikum, först raida ica på vad som möjligen kan finnas kvar bara, och träffa min rara klass. Hoppas jag inte tappar mobilen idag.
ÅNEJ!
Tänk om jag tappar mobilen idag! Det lär ju hända! Typiskt mig! (Och typiskt mig att ta ut saker i förskott)

Jag hatar när jag börjar tänka på saker.

Idag kommer bli mycket osamanhängande. Jag känner det redan nu.

Kvalborg, aka ode till min favorithämpling

Alltid lika fantastiskt att prata med människor vars idé om en lyckad raggningsteknik är att prata svenskgrammatik.
Tack och lov att det hände M och inte mig!
Vi var på en fest, vann ett hopprep och M blev självklart attackerad av någon mupp som tyckte att hon säkert ville diskuera Strindberg precis hela natten. Det ville hon inte.
Så fort vi gick in i ett annat rum kom han efter med sin korta kompis.
Vi gick ut på balkongen, de kom efter och ville nu diskutera Mina drömmars stad.
Speciellt tacksam är jag, måste jag säga, att de raggade på M och inte på mig. Personligen vet jag ju att jag drar gränsen vid att så länge de inte snackar babyspråk så slänger jag inte ut dem. Plus att jag om jag tycker tillräckligt synd om någon kan sympatihångla en stund. Sedan blir jag självklart fullständigt äcklad och gömmer mig långt långt bort, byter efternamn och ger ut ett felaktigt telefonnummer. Därför är det i allmänhet bra att prata otydligt på fester så folk inte uppfattar ens första namn heller.
För övrigt måste jag vara den enda människan i världen som fyllestädar, vilket understryker hur långt mitt pedanteri har gått. Men å andra sidan är det trevligt att vakna i ett rent och fräsht rum!
Jag är säkerligen även den enda människa på norra halvklotet som tvättar ansiket efter fem tequilashots.
Men även det har sina positiva sidor.

En annan sak som är trevligt med att ha en kombo är att man alltid har någon att gå hem och dricka te med.
Och att det verkligen betyder att vi dricker varsinn mugg rooiboos och sedan somnar med fötterna på huvudkudden.

I morgon är det Valborg, bara så ni vet!

Energi?

Jag lyckades överleva hela träningspasset!
Det får plus för musiken, plastic bag theme, black hole sun och sånt!

Min kropp skulle gärna få överleva lite bättre dock. Typ mitt knä försöker mangla mig!
Nu ska jag krasha och sova i 12 timmar! (I wish)

Allmänt neggotjafs.

Komadag.
Jag gick upp klockan halv sex. Men vi tar det, som vanligt, från början.
Lördag: Upp i ottan, in i bilen med pappsen och L, iväg till Gråda!
Det såg fantastiskt ut, total postapokalyps med dött gräs, döda buskar och Ches rostiga eldningstunna. Det känns alltid lika underligt att vara där nu. För B finns i varje detalj, allting  som är har något med henne att göra, och det känns absurt, jag börjar plötsligt sakna hennes lägenhet eller så får jag bara en enorm sorgsenhet av att titta på  hennes böcker. Och det är också så mycket barndom och sommarkänsla i hela stället.
I allafall så hade mössen invarderat stället. Tydligen var inte all mat i glas eller plastburkar och allt som inte var det hade mössen gått lös på. En intressant grej är att de hade ätit servetter, men inte hushållspappret. Finsmakare? Kaffe och potatismjöl var tydligen inte heller någon hit.
Men jag gjorde det jag gör  bäst,  rensade ut hela skafferiet och slängde allt som var utgånget sedan 2002, och det var en hel del...
En annan trevlig överraskning var att mössen även bott i sovrummen. Jag låg hela natten och hörde små tassande tassar (inbillade), men inte fan vaknade jag med en balklänning över dörren! (Askungen kan ta sig någon stans, disney överträffar alltid livet!)
Söndag: Bra dag. Tror jag. Mulet, prommenad i skogen med L, vi tillbringade tiden med att skrämma upp varandra genom att prata om björnar, ("Förra våren såg de en björn här!") ormar, grävlingar ("Precis här såg jag en grävling en gång") vi försökte verkligen låta bli, vi försökte prata om igelgottar, men det gick verkligen inte, vi var tvugna att prata om läskiga djur och vad vi skulle göra om vi träffade dem.
Sedan gick vi hem till L och var tjocka i hennes soffor.
Jag sov verkigen totalt värdelöst natten till idag, vaknade varje timme och hade svårt att somna om.
Men Che totalspeedade bilturen så jag kom hem och hann dusha innan jag cyklade till skolan.
Eller, SI-mötet var det ju. Och jag hade lika gärna kunnat stanna hemma, för allt jag gjorde var drägla på mig själv, dricka te i ett desperat försök att hålla mig vaken,  samt  bli  stressad  över hur sjukt mycket tid allting tar.

Dagens mysterium är nog hur värdelöst sömnbrist kan få en att må. Jag hatar att vara neggo på dethär viset, men det går inte att låta bli när jag har noll energi.
Dessutom är jag trött på att inte ha några pengar, eller riktig mat. Eller tid.

MEN jag ska pimpa upp dagen genom att sträckkolla på L word och gå och träna!
I will be back with enthusiasm, and loads of irony!

Fredag på riktigt

Passivtittar på Top Model, (hör från rummet bredvid där M sitter och spyr galla över de små nippertipporna med sköra egon. När alla andra utom just M dissar modeller är det lite på grund av avundsjuka, M skulle nå upp till samma standard om hon var längre, fast hon inte är dum i huvudet. Det är troligen där det går åt helsike, man måste ju vara lagom korkad för att få bli känd)

Jag börjar inse att jag har en sjuk övertro på min viljestyrka. Till exempel, har jag bestämt mig för att bli snygg inför bikinisäsongen tror jag att jag inte måste anstränga mig, det kommer bara hända. Helt plötsligt kommer en magisk fé och viftar med trollspöt och mina knän förvandlas till små jordgubbar eller något. Fast, röda knän är inte så hett.I allafall, det värsta är ju att det funkar. Så fort jag bestämmer mig för något blir det så. Det är därför jag aktar mig noga för att ha åsikter om vissa personer. För skulle jag komma på att jag verkligen vill, skulle jag hitta ett sätt att få det jag vill.
Jag måste vara jordens bortskämdaste unge. Seriöst, nu ska Mimmi rada upp allt som funkar i hennes liv,
1. Hon kom in på utbildningen hon ville, när hon förstod att det var det hon ville
2. Hon fick en fantastisk lägenhet när hon insåg att hon ville flytta ihop med M
3. Hon fick jobb på Arlanda när hon insåg att hon får ångest av att inte tjäna pengar, och att hon verkligen ville ha råd att äta i sommar.

Räcker det? Jag tycker det räcker. Hoppas bara jag verkligen vill att det ska vara fint väder på valborg.

I övrigt har jag just nu en väldigt privat förfest. Eftersom M var för trött för att dricka upp sitt vin, som vi hade till vår exeptionellt utstuderade middag, (italienskt, något som faktiskt var mer komplicerat än lasagne! sug på den!)
sitter jag nu och dricker upp det vid datorn. Snart ska jag eventuellt våga mig ett kvarter bort och hälsa på totala främlingar utklädd till kanin eller liknande. Superhjälte, skulle jag vara.
Min superkraft kan ju vara min viljestyrka.
Jag kan kalla mig supermuppen och ha en handväska på huvudet.  Kommer man dit när alla redan är fulla kommer nog ingen reagera.

Idag har jag haft körlektion, och varit hos läkaren. Flickdoktorn som man säger.
Men jag är frisk och vet var gaspedalen sitter!
Jag var enormt lockad att fråga en miljon irriterande frågor till fru doktor, men jag lät bli. Hon garvade nog ändå åt mig. Officiella personer verkar göra det, typ min tandläkare. (Som för övrigt är pappa till dendär killen som startade dendär anti-våldsgruppen på facebook i höstas, oh yes.) Fast tandisen är seriöst rolig!

Hm, jag märker att vitvinet börjar stiga mig åt huvudet. Ska nog stjäla Ms sista maryand cookies att dämpa effekten med och sedan springa runt som ett herke och skratta i lägenheten.

Imorgon åker jag till Dalarna med min kära Far, så föroppningsvis återvänder jag utvilad, pigg, kry, vältränad, fräsh, sexig, intelligent och allmänt trevlig på måndag.
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAA

ehehaenskgn *dräglar och ser allmänt störd ut* blbblblblblblblblllllll, Oj

Idiot och sifferokunnig som jag är får jag för mig att jag ska vara i skolan klockan tio. Cyklar grinigt iväg efter att ha stigit upp i ottan, inser när jag kollar på lappen om där vi ska vara att det var klockan ett jag skulle vara i skolan. Så idag har jag fått två långa cykelturer, och det är onödigt för mycket gillar jag inte att få flugor i näsan...
Annars blev det ändå en bra dag till slut, jag köpte många små färgglada strumpor, som M genast ville befria mig ifrån, slängde mina sista pengar på en Magnum Classic (den bästa av alla GB-glassar, den funkar alltid) som jag avnjöt i sol vid ån tillsammans med L.
Nu sitter jag vid datorn och smygsuper lite lätt. Jag kom på den brillianta idén att blanda svartvinbärssaft med martini, så det blir ju knappt någon alkohol i det, men brutalt gott. Jag försöker verkligen att inte vara en läskig person som tjuvlyssnar på vissa personers telefonsamtal, så jag försöker knattra extra högt med tangenterna. Det går bra eftersom mitt tangentbord alltid låter som en mindre skördetröska när jag skriver. Jag skriver så aggressivt.
Nej, men idag har jag verkligen varit puckad, jag börjar misstänka att jag utvecklat FAS eller något (Sjukdom man får i magen, om ens mamma super till för mycket, står för Fetal Alcohol Syndrome) snart kommer jag börja skela och då vet vi!

För övrigt är det solsken ute, och jag har varit ute i det. Nu är det dags för middag och jag är verkligen helt lost. Inte hungrig iofs, men människor tycker man är allmänt avvikande om man inte äter middag. Dessutom var jag hungrig för två timmar sedan.

Som sagt, jag har tappat hjärnan och sålt håret, så jag ska nog lägga av och ta en tupplur istället.

En busschaufför en busschaufför...

Blir så peppad av min nya baddräkt att jag äter upp den absolut äckligaste biten i paradisasken (brrr). Sköljer ner med mitt nybakta bröd. (Jag är ett brutalt geni när det gäller att baka tydligen, oliver och pumpafrön)
Det är helt sjukt hur lättdistraherad jag är idag. Skulle skrivit grupprapport men halkar in på
nelly.com (en site jag typ verkligen hatar, dyra dryga märkeskläder på bajsnödiga modeller endast i storlek L) bara för att slippa. Har även 8 PM att läsa, funderar på att gå ut i solskenet med en brutalt stor tekopp och känna det som att världen är mitt vardagsrum. Alternativt går jag ut i mitt vardagsrum. Nu när jag ändå har ett.
Här tycker jag det passar in att yppa litet om min kärlek till överstrykningspennor. De får mig att känna mig effektiv, plus att de är färgglada. Jag känner mig som en riktig student när jag stryker över saker. Speciellt när jag använder olika färger för olika saker. Och sitter med korslaggda ben vid ett bord med en latte.
Jag tror verkligen jag har för många stereotyper, det känns alltid lika löjligt när jag kommer på migsjälv med att uppfylla dem och det känns bra.
Men det är illa att det börjar bli varmt på riktigt, jag får verkligen lust att lyssna på hiphop, och jag gillar inte hiphop egentligen, bara när det är varmt för att det känns så soft. Lyssnar på Logiskt bara för att Säkert! är med och jag gillar verkligen henne, hes men ändå klar röst, plus insikten i låten är väldigt o-hiphopigt. Så den kan jag verkligen motivera för mig själv att lyssna på, plus att den påminner mig om nyår. Inte på ett bra sätt kanske, men jag tror jag behöver påminna migsjälv om idiotiska saker jag gör för att inte göra om dem. Annars blir det lätt att jag bara gör värre saker tre månader senare för att jag intalat mig att det inte var så farligt.
Och jag fick äckligaste insikten för en vecka sedan när jag joggade. Hade en mycket mycket gammal spellista i min mp3 som jag ju bara använder när jag joggar, annars har jag mobilen, och så kom Here You Come Again med Dolly Parton, som jag älskar för att den börjar så pampigt. Jag lyssnade i allafall på den och insåg vad den handlar om för mig. Och det är inte en kille, inte en person överhuvudtaget. Det var inte en jätterolig insikt.

För övrigt är jag brutalt pank och har börjat tulla på mina Boompengar.  Vilket i och för sig inte gör så rackarns mycket i och med att jag har fixat sommarjobb, men jag är ändå sur på migsjälv för det.

Dagens andra irritationsämne, är brevbärare i Uppsala. De är uppenbarligen analfabeter, jag heter faktiskt INTE David Karlsson, så ge mig inte hans brev!
Sedan vill jag bara skicka ut ett mentalt hat till busschauffören som jag åkte med idag. Han raderade mitt biljett-sms på grund av inkompetens. (Troligen inkontinens och impotens också) Han skulle självklart überkolla alla jäkla säkerhetskoder men kunde inte scrolla ner, hans fingrar var för feta och hans intelligens för låg eller något. Jag försökte vägleda människan (vilket hans fru säkert också måste...) men han bara tryckte på "c" jag såg över axeln på honom att det stod "radera meddelande?" och jag sa, nej, radera INTE. Han raderade. Han var säkert också analfabet, eller blind. Han bad inte ens om ursäkt! Jag skrek såklart på om att jag nu inte kunde åka tillbaks på biljettherket (de räcker 1½ timme så det hade jag säkert hunnit) och att han var en gubbdjävel. Han sa bara typ, "oj". Om ens det.
Sådant gör mig bitter. Fast jag blir alltid lika lycklig på migsjälv när jag börjar skrika i officiella sammanhang. Faktiskt, det är osvenskt att bli arg. Och jätteroligt.
Orka sitta hela dagen sedan och ångra att jag inte sa något! Nej just det! Nu kan jag istället släppa taget om det, skriva ett insiktsfullt (?) blogginlägg och glömma att det någonsin hände istället för att ta det till graven och bli världens bittraste tant med lila hår som kör in i ungdomars hälsenor med sin rullator.
Jag kan istället bli en ondskefull tant med lila hår som kör in i ungdomars hälsenor med min rullator bara för att djävlas, inte för att jag tycker att livet varit orättvist mot mig.

Cheerio!

Livet på en överliggare

Jag har nu sovit bort mitt illamående och vaknat upp i en solig onsdag.
Själva uppvaknandet kunde skett smidigare, senare och framförallt mindre av att två byggjobbare börjar byta överliggaren på balkongen som är precis utanför mitt fönster. Men annars kan jag nog inte klaga. Eller, klart jag kan, men jag tänker inte!

Idag är en sådan dag då Mimmi ska ut och trackassera trettonåringar med dumma vuxenfrågor (och känna sig som minst 45 år gammal, och rysa vid tanken på deras klädval och har ungarna ingen hyfs nu förtiden?!)
Det ser vi fram emot, som vanligt.
I övrigt luktar min kalender fortfarande gammal alkis och jag har inte orkat tvätta håret.

Men på riktigt, vad är det med byggjobbare? De börjar halv sju på morgonen, är klara nio och går då hem och matar katten, gullar med ungarna innan de går till dagis, har sex med sina fruar som jobbar natt som vårdbiträden och går och lägger sig tidigt för att hinna upp nästa dag klockan halv fyra. Jag vet att det är så, min mamma datade en gång en elektriker som alltid cyklade till jobbet mitt i natten. (Min mamma är inget vårbiträde och det var säkert därför det inte höll)
Men vad är meningen? Ingen gillar ju att bli väckt halv fem för att någon ska typ, byta rör i ens handfat. Eller har jag fått det om bakfoten, är det så att alla älskar det? Alla utom jag? Är det så att alla människor ställer till med fest och sjunger sånger, dansar i ring och har på sig mycket färggranna kläder på sig när de blir väckta av hantverkare klockan halv sju? De prisar gud för skatteåterbäringen, kastar sig huvudstupa ner från balkongen i rena livslyckan och bryter lilltån när de blir väckta av hantverkare klockan halv sju? Annars måste jag vara helt ärlig och påstå att jag inte riktigt förstår grejen med byggjobbare. Antagligen är de samma typer av människor som jag är, sådana som gillar att gå upp tidigt och göra saker för att känna att de har kontroll och gör något åt sina dagar, åstadkommer något tidigt.
Nu har vi iallafall en ny fin överliggare på balkongen, vad nu det skulle vara bra för. Alla människor kommer ändå fimpa mot den.

Jag har just nu två sambos, eller kombos eller vad man nu ska kalla det(någon i min klass propsade på att det var den korrekta termen). M och Ms kille, som iofs snart åker hem igen, men ändå. Trevligt med lite folk omkring sig.
Även om det tillfälligtvis brutit mina och Ms morgonrutiner.
Eftersom jag ändå saknar dem kan jag ju beskriva dem.
Jag går upp,dushar, M vaknar för att badrummet är vägg i vägg med hennes rum, och hon dräglar sig ut i soffan där hon ligger och försöker vakna i en oversized t-shirt och mjukisbyxor. Vi hälsar varandra med frasen "Jag hatar dej" uttalad på den mest klingande skånska vi kan uppnå. (Under hela resten av dagen sjunger vi små sånger på samma tema och låtsas att vi inte fattar något alls när den andre blir arg eller säger "va?")
Jag fixar te/kaffe/sprängmedel och sedan sitter vi och dricker det i soffan eller vid bordet beroende på hur hurtiga vi känner oss. Vi tittar för det mesta ner i kopparna, men ibland sneglar vi båda upp samtidigt, då ler vi stora falska leenden mot varandra och tar en klunk till.
Sedan kallar M mig för Miss Piggy, jag kastar ett gosedjur på henne, vi citerar Benjamin från Morgonsoffan (kanonkul) och faller båda ihop i morgonens första asgarv.

Tisdagsillamående?

Mimsivimsi mår extremt illa just nu, av andledningar jag vägrar ta upp för att de är så dumma. (Nej jag har inte tisdagssupit eller sett en överkörd katt eller något annat onödigt)
Mest vill jag gå och lägga mig, men M och M har romantisk middag utanför mitt rum.
Funderade på att kaskadspy bort min ljusgröna ansiktsfärg, men känner inte för att stoppa fingrarna i halsen med publik så...
Dethär blir aldeles för melankoliskt.
Imorgon är det onsdag, det blir nog bättre då.

Allmän tisdag

Man blir torr i käften av citronvatten. Dessutom har jag inga hela solglasögon att se ut som en trasig femtiotalsfilstjärna i. Och vad värre är, det är redan tisdag. Jag klippte till mitt körlektionsschema så effektivt att jag genast tappade bort det. Varför gör jag alltid så?
Idag finns två viktiga saker på schemat, och två mindre viktiga.
De viktiga har med skolan att göra, de andra med muffins. Jag föredrar att ta itu med de två som handlar om muffins. (Baka dem och ta med till en av de två viktiga punkterna).

Solen lyser på små trädgrenar, jag är trött för jag somnade inte ens vid två igår men vaknade lik förbannat klockan sju minuter i nio och ville inte sova mer.
Denna min egenskap att inte kunna sova på morgnarna ser de flesta som något stötande. Man är helt enkelt inte solidarisk som vaknar av sig själv så tidigt med sprudlande morgonhumör. Men jag kan väl inte hjälpa att jag gillar att vakna? Och måndagar tycker jag är charmiga, de är alltid så hoppfulla. Tisdagar där emot, då är allt nästan kört. I kombination med att jag alltid får in alla arbeten i god tid i skolan är mitt tidiga vaknande något som verkligen sticker folk i ögonen har jag märkt, jo visst, de säger att de är så! glada för min skull, men jag vet nog! Egentligen tycker de att jag är präktig och självgod.
Självgod är jag nog, men präktigheten är snarare ett uttryck för min smått maniska läggning.
Funderar på att självgoda mig ut på en joggingtur eller prommenad. Det är trots allt superfint väder.

(För övrigt är jag så kär i min bakgrund nu, fullständigt nöjd med hur blåsippan sticker fram vid ena kanten lite lagom violblygt)

Hmm

HmmJag vet att jag redan lagt upp den, men måste få ner den i storlek så den syns som bakgrund. *meckar*
Sådär ja! Nu borde det funka!

Movin on up

Wohoo! Jag tränar på att inte vara världens sämsta bloggare och ha världens sämsta blogg! Steg ett: fixa egen bakgrundsbild. Steg 2 orka lägga in nyckelord! Steg tre blir väl något superfräsigt som jag kommer på senare.
Steg fyra borde vara att gå och lägga sig med tanke på att det är rättså mycket vardag och jag har rättså mycket inlämning på mitt hybris-PM imorgon. (jag har hybris över PMet, det handlar inte om hybris)
Min fot har somnat i allafall men det är mest allmänt obehagligt.
Mest känner jag för att i stillsamhet drägla över hela migsjälv och rulla in i en djup drömfylld sömn. Hellst vill jag drömma att jag är rik, får alla rätt på alla prov, att det är sommar och jag är allmänt ledig. Synd att det inte går att beställa drömmar som man ringer efter pizza. (mind you, pizzan blir inte heller alltid vad man velat)
Gud, jag ska bli en sådan där uppstyrd människa vars kalender inte luktar tequila, som äger ett par hela solglasögon som jag ska ha med mig under sommarhalvåret och inte bara använda när jag försöker sova men inte orkar resa mig för att dra ner persiennerna. Möjligen ska jag också olja min cykel, börja träna igen, skriva seriösa inlägg här och inte bara mitt-i-natten-blogga över min egna (tvivelaktiga) förträfflighet. Jag ska även handla frukt. Å vilken underbart olidlig människa jag ska bli!
Inte för att de flesta tål mig i trånga hörn nu heller. Men det är ju alltid mysigt att veta att man gör avtryck på människor! Till exempel svettiga tåavtryck!

Denhär veckan har i allafall börjat bra! (Alla veckor där man talar med en tant på systemet på måndagen är bra veckor) Det är faktiskt valborg snart och då hoppas jag på en favorit i repris av i förrgår! Men nu ska jag släppa taget om internet och nydla in migsjälv i duntäcket!

vår!

Jag försöker febrilt  fixa min blogg så  den ska  bli  mindre  stilmall, det går  sådär. Om jag visste hur  man lägger upp bilder på nätet skulle jag  ha denna  flicksöta bild som bakgrund istället för det  mesiga solnedgången... vår!

Men jag glömde plugga...

Och nu till dagens stora fråga.
Varför ragga på en brutalt kissnödig person utanför juridiska biblioteket?
Såhär var det. Vi satt vid ån, (Jag, M, M(Ms kille) och A) och allmänt njöt av solskenet. Som det ofta blir då på en måndag(...) blev jag kissnödig. I och med att jag inte är man var jag tvungen att uppsöka någon typ av inomhusfacilitet och eftersom jag är en allmän tönt vågar jag inte fråga på caféer om jag får kissa där utan att handla, så jag vred mig iväg till Dag Hammarsköljds Bibliotek, som ligger mitt i smeten. Jag måste ha sett ganska roligt och malplacerad ut i och med att jag varken hade pärlörhängen, jacka, handväska plus att jag var kissnödigast på jorden. Jag går alltid väldigt roligt när jag är kissnödig. (Jag märker alltid det när jag märker att jag går normalt igen när jag har kissat *doh*)
I alla fall, på väg in blir jag busvisslad på av någon människa med skateboard.
De dagar jag är som mest idealistisk blir jag förbannad på killar som busvisslar (här ska ingen komma och objektifiera mig) men ärligt talat, för det mesta blir jag nog mest förvirrad. Det vore ju bra om jag visste om jag skulle ta det som ett hån eller en komplimang. Jag har en svag känsla av att jag såg ganska sliten ut i min allmänna måndagsfrisyr (dvs ingen frisyr) funkey utsvängda kostymbyxor och pga kissnödighet uppsväld mage. Personligen skulle jag inte finna det särkillt attraktivt.
Nåja, en rättså härlig dag har jag haft i allafall. Perfekt sommarväder, och så har jag fickparkerat på körlektionen, och är själv ganska nöjd. Jag känner att jag börjar bli mer bekväm med att backa, det är helt enket inte världens största grej längre.
Sedan drog vi hem och åt upp resterna av gårdagens (bakis)tacos. Det börjar definitivt bli dags att gå till gymet igen, men vem har tid med sådant när solen lyser?!

Livet, i sitt esse (eller whatever)

Jag är allmänt jättemycket ett geni.
Men vi tar det från början.
Party igår, seriöst den bästa hemmafesten ever om jag får säga det själv, och det får jag. Helt galet, alla försvann in i dimmorna och bara två glas gick sönder. Vi sjöng singstar till typ klockan fyra på natten, och grannarna blev inte ens arga. Jag tror att jag tillbringade ungefär halva kvällen med att asgarva.
Idag inleddes med kaos, solsken, och städning på rutin samt oseriösaste alfapetsomgången någonsin (men, realira är ju ett ord! Draksked! qal, och den berömda ipenis. (vadå, som ipod eller?)). Det än inte förrän nu jag har hunnit känna mig bakis ens, och jag är ändå mest seg. Har varit till ica två gånger, och haft den perfekta släntrande söndagsgången båda gångerna.
Jag har i allafall skapat en underbar dagen-efter-drink bestående av svartvinbärssaft och tonic water, men ingefära, grapefrukt och citron i. *yaay* Rekomenderas!
Jag vill inte riktigt veta vad min roomie och hennes kille är, för ingen av dem kan jag upptäcka i lägenheten och badrumsdörren är väldigt stängd. Funderar på att knacka på och erbjuda dem min fantastiska dryck, speciellt som det var Ms tonic jag tattade av, och det gick åt rätt mycket. Kanske skulle frågat men jag kände inte för det.
Kanske att jag ska låta bli, kan ju alltid ställa mig utanför dörren och lyssna. Fast det är nog ännu mer osmart.
Jag tar och ägnar mig lite åt min favorithobby istället, att glo på folk. Grannarna här omkring är jäkligt underhållande faktiskt. Speciellt den jättejättegamla tanten på balkongen mitt emot, jag fattar inte hur det går ihop att vara student och över 75 på samma gång, men skit samma, så länge människor gör något åt sina liv!
Det är seriöst perfekt sommarväder ute och jag känner mig precis lagom sunkig. Ren men trött liksom. Jag tror det bästa med att må såhär är man inte tänker efter så himla mycket, mest för att det inte riktigt går, och bara gör saker istället, eller gör inget.

image16(Såhär såg det ut imorse. Omöjligt att väcka människan också! )

This Calls For A Song

Jag och M städar, jag maniskt, hon normalsporadiskt. Egentligen blir det ingen skillnad i resultatet, bara känslan bakom. Hon städar kanske nästan bättre.
Känns rätt värdo att städa inför en inflyttningsfest, alla kommer ju ändå tappa chips över hela golvet. Det ska bli kul.
Jag försöker simulera nyttighet genom att äta apelsin och dricka (kran)vatten ur en lokaflaska. Loka känns nyttigare än vanligt vatten. Speciellt en dag gammalt kranvatten.
Snart ska vi gå och handla, om man med snart menar så fort M tvättat håret, vaknat på riktigt, klätt på sig (läs dragit på sig mysbrallorna och ett par strumpor) och slutat trakassera mig för min mani.
Jag har fått kritik på mitt PM, vilket innebär att det inte är klart. Jag hatar när det händer, SPECIELLT som det var jätterelevant kritik med bifogade hjälpande artiklar jag genast vill slänga mig över och läsa!
Men icke då! Här ska festas tills grannarna slutar bråka med varandra och börjar bråka med oss. (Igår hörde jag dem genom väggen igen, det är seriöst såpakul, de knullar verkligen aldrig med varandra heller! Gör det det gör de det tyst, och de verkar inte vara tysta typer)

För övrigt försöker jag verkligen tycka om den nya humorsiten
tusenapor.se men det går inte så bra. Jag tror det är hela grejen med att den kallas humorsite. Oj, förlåt, jag menar "humorSAJT". Jag hatar försvenskningar som TAJT, SAJT, MEJL och BRIEFA. I allafall, Katreen 21.30 kan jag rekomendera, men inte mycket mer egentligen. Kanske om man är på riktigt dålig-humor-humör kan det gå. Varför jag ens försöker tycka om den är för att Annika Lantz gör det, jag hänvisar till inlägget om min man-crush på henne som jag skrev någon gång under mars tror jag. http://telepatetisk.blogg.se/2008/march/sexual-transference.html#comment

Men det är väl bara att ge upp antar jag. Man ska inte försöka så jävla mycket.
Nu ska jag dra migsjälv i håret (så det trillar av..) hoppa upp och ner 18 gånger och lägga mig på soffan och bara vänta.
Jag hatar att vänta.
Det får mig att känna mig som att jag inte har kontroll över mitt liv, vilket man ju inte har när man väntar. Därför det allmänna maniska städandet osv. Ha! Jag hittade precis en gammal morotsbit! Jag tror M glömde den på mitt skrivbord för någon vecka sedan, men hon har förnekat det ever since!

Fasiken, nu är jag verkligen inte alls stressad. Tråkigt!

Amenjustdet! Jag skulle ju sjunga!

Woohohohooo

Mitt nya spel som jag införskaffat dunsade hem i brevlådan idag. Jag ska nu tillbringa all min vakna tid med att spela detta nydelsefulla pussel. Synd att det är så gruvligt tråkigt att spela Bonniers Trafikskola 2008 då! Verlkligen synd!
För övrigt har jag varit på IKEA idag, skällde ut en gammal tant som trängde sig. Det känns alltid lika bra att agera osvenskt! Sedan fnissade jag elakt över att omvärlden inte verkade ha någonting emot min bittra inställning, fick mitt tillgodokort och kilade in i butiken, rev åt mig ett diskställ och kutade till bussen. Kunde åka hem på samma biljett, vilket är kärlek! (Ja biljetten var ju inte kärlek, glöm att jag betalar i natura!)
Väl hemma sträckte jag upp händerna i luften som Pappi Raul i lyckan över att få montera ihop sagda diskställ. Jag och M bråkade bara litegrann om vem som var sämst innan det var klart.
Nu har jag diskat min lunchskål och ställt den i stället, oh så huslig jag känner mig. Inte alls som i morse då jag svor åt alla tvättmaskinerna!
Nu är det bara att gå ut med soporna kvar, sedan kan jag anse mitt dagsverke fulländat!
Eller så skiter jag i soporna (bildligt talat) och lägger mig på soffan och läser böcker och stör M till döds när hon försöker skriva sin hemtenta. JA!
I'll be back!

(För övrigt har mitt liv tagit en obehaglig vändning i och med att alla mina bookmarks försvann samt ett läskigt pensionssparar-brev kom med alla allmänna kärleksbrev idag
bäst att kolla väderprognosen en gång till för att lugna ner mig!)

Åtta plusgrader

Jag har lärt mig byta däck idag. Jagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanligjagtänkerintesägaattjagkännermigmanlig
Jag känner mig manlig.
Jag hatar att jag instinktivt förknippar vissa saker till vissa kön. Det går emot min personliga tro.
Men jag kommer nog alltid att tycka att inget är så brudigt som fransk manikyr, och inget så manligt som att veta hur man lagar en cykel.
Men vad gör det egentligen när himlen är knallblå klockan kvart i åtta? Jag ska fokusera på viktigare saker, som att jag har obekväma trosor på mig till exempel, kan man sy in trosor?
Och på att jag ännu inte fått mitt spel från CDON, fast det nu var FEM dagar sedan! Dåligt! Och snart kommer alla mina bikinisar från hm! =D
Hoppas jag kommer i dem och att de inte är för stora bara. -.- Jag hatälskar att handla på internet.
Och jag hathatar ljudet mitt nätverkskort gör. Det låter inte alls bra.

Well, nu ska jag väl kolla på CSI eller nåt!

Detox?

Jag har nu varit kaffefri i över ett dygn! Wooh! Jag är brutalt patetisk.
(Men inte lika patetisk som Danny i CSI New York. Seriöst, enda anledningen jag följt serien det senaste året är för att se hur det ska gå för honom och Lindsey, och så är han självklart en otrogen idiot!)
Åkej, jag har druckit två koppar koffeinfritt kaffe, en kopp choklad och en kopp te. Sedan igår.
Imorgon måste jag tvätta alla mina kläder, för alla mina kläder är smutsiga!
Annars har jag varit duktig och gått till apoteket.

Jag älskar träden utanför mitt fönster, och att grenarna rör sig mot himlen, och att jag kan se himlen, och att himlen är blå idag.

För övrigt har jag en känsla av att jag lever lite för mycket genom karaktärerna i mina favorit-tv-serier. AKA jag tittar för mycket på TV.
Om inte Bones och Whatshisface antingen gifter sig med varandra eller några andra blir jag knäpp. Jag hatar när serieförfattare drar ut på sexuell spänning. Och ännu mer hatar jag att det funkar.
Jag har precis skrivit klart mitt PM som ska rädda världen. Seriöst, jag har brutalt mycket hybris över det. Bara för att jag hittat något som gick att motbevisa. Jag skulle nog bli en helt fantastisk forskare, om man med fantastisk menar fullständigt subjektiv.

Om två dagar är det party! Det ska bli kul, hoppas jag. Jag hoppas även att folk får plats och att vi inte blir vräkta. Och att ingen häller öl på våra tapeter. Och att det blir bra väder.
Jag är fullständigt beroende av SMHI:s hemsida. Mer än kaffe. Det är det första jag tänker på varje gång internet går ner. "Hur ska jag nu kolla vädret! *panik*" Jag lovar, jag kollar väderprognosen minst sju gånger per dag. Det har en lugnande effekt på mig.
Detdär lät ju bara en aning tragiskt.

Forts

Hemma igen!
Jag bestämde mig för att skippa föreläsningen och åka hem och skriva på mitt PM istället, för att få mesta möjliga ut av kritiken vi ska ge varandra i eftermiddag. (Läs, jag glömde lunchen hemma och har inga pengar eftersom jag spenderade hela kurslitteraturbudgeten på bikinis i ett hopplöst försök till sommarkänsla (fast så hopplöst var det inte, det kändes jättebra!) på hm.se).

En annan tråkig sak med idag är att jag insett att min kropp reagerar på kaffe som en alkoholist reagerar på vin. Mentalt tror jag att jag ska bli jätteglad och pigg, men jag blir bara seg och sömnig. Men ok, back on track. Jag tror att jag inte gillar att identifiera mig med min heterosexualitet för att den är normen. Och jag gillar liksom att gå runt och klaga på att det är norm att vara man, jag tycker inte om att själv vara norm (Jag vill vara förtryckt! Nej, men ni fattar kanske). Kanske för att jag inte vill vara normal.
Eller för att jag inte gjort ett aktivt val att vara heterosexuell. Jag kollar inte in killar per automatik, jag gör det för att jag tror att jag borde per automatik. Jag är egentligen inte så intresserad. Eller, missförstå mig rätt, jag kan vara intresserad av killar som människor.
De är rätt intressanta för det mesta och har intressanta personligheter, är stora mysterium osv.
Men rent för-att-skapa-förhållande-mässigt är jag just nu i alla fall inte så jättepå. Lite självbekräftelse är såklart trevligt, men jag mår ju allra bäst när jag bekräftar mig själv. Det känns legitimare och hälsosammare.
 Överhuvudtaget är jag väl inte hundra procent kompis med min (hetero)sexualitet. J
ag skulle hellre bara ha sexualitet. Oriktad. MIN liksom.

Det känns som att ge bort den när jag säger att den beror på något slags objekt. Kanske för att kvinnlig sexualitet ofta går ut på att själv vara objekt. Det sägs ju att tjejer går igång på komplimanger, presenter osv, det vill säga på att känna sig uppskattad, objektifierad, och är det inte lite det vi tränas till? Att tycka det är lite kul att bli uppraggad (av en värdig kandidat självklart), själv tycker jag det är roligare att sportragga. Alla gånger jag insett att en kille står och försöker ragga upp mig har insikten föregåtts av en känsla av olust, att vilja dra mig ur. Jag brukar attribuera det till min oförmåga att ta komplimanger och uppskattning. Men varför ska jag tycka om att bli uppskattad av främlingar?
Jag ÄLSKAR att bli uppskattad av folk jag tycker om! Jag strävar efter det. Jag är inte konstigare än så. Det är bara min tjejroll som klashar med min egna självgående identitet. Det kan väl inte jag hjälpa? Jag tycker inte att jag borde göra något åt det ens ju. Jag trivs ju!

Mjölkens lovsång m.m.

Kanske tio minuter efter det att jag för migsjälv mumlat "kaffe latte, drycken som gör mjölk främmande och överflödigt om det inte finns kaffe i den" häller jag ut det som finns kvar av min morgonkaffe och fyller lattemuggen med mjölk istället eftersom jag nog ändå var mest sugen på det. Oh härliga, iskalla vita dryck, snäll mot magen är du också.
Och sedan försöker jag identifiera mig som heterotjej.
Det går sådär.
I och med att hetero ju är den osynliggjorda normen i samhället (paus för att hämta tandborsten) har jag nog aldrig ens försökt identifiera mig som heterosexuell. Jag har försökt att identifiera mig som homo och bi, eller snarare tänkt på hur det skulle vara att kunna göra det.
Det känns konstigt att identifiera sig utefter vad jag är intresserad av. Tänk om jag varje gång jag träffade en kille (varje gång, typ random på stan eller krogen eller icakön) skulle ha det gnagandes i huvudet "borde jag säga att jag är heterosexuell, ska jag säga att jag är intresserad av killar, fast inte nödvändigtvis honom". För så tänker jag ju verkligen aldrig. Ibland när man gillar någon är det ju så. Fast större, då känns det som att ljuga varje gång man kramas hej och snackar vardagliga saker. (Tycker jag mig minnas, det var länge sedan jag gillade någon nu). Det liksom hänger över en som ett slags moln av hemligheter och förstörda vänskaper.
Så tänk att ha det med sig i ryggsäcken hela tiden.
En annan sak som hindrar mig att identifiera mig som heterotjej, eller tjej överhuvudtaget, när jag försöker, är att jag inte riktigt gillar det. intresserad är jag inte. Men jag menar, jag har ju säkert alltit gjort det, jag har säkert alltid varit tjej och hetero.
Ibland kan jag leka, typ när jag bakar, städar, diskar, har en pojkvän, att jag är riktig tjej, riktig tjej. En sådan som tänker som en tjej och beter sig som en tjej och klääär sig som en tjej ska.
Det slår mig plötsligt att jag som 16 åring (perioden då jag nästan konstant gick i kort-kort eller baggy jeans) var stolt över den känslan jag hade när jag gick i minikjol och inte en jävel glodde på min röv. För att jag utstrålade något, makt eller kontroll eller bara icke-sexualitet kanske. Min mamma är nämligen likadan, och S också. Det går att utrstråla sex ibland, om jag typ verkligen blir självmedveten utstrålar jag nog typisk brudighet.
Nu måste jag till körlektionen. Hatar när det händer when I'm on a roll. Jag ska försöka återvända till dethär.
För övrigt vill jag hänvisa till
http://www.saralovestam.se/  den tredje aprils inlägg
som inspirerade detta tillsammans med min  7,5 poängskurs i genusvetenskap, (och självklart att jag ändå alltid tänker på typ sånthär, jag är ju så krånglig)

För övrigt har jag joggingrelaterad träningsvärk och mitt hår råkar se ut som att det var meningen, mycket konstigt, för det såg helt förskräckligt ut när jag vaknade.
Och nu, ut i doften av vår (hoppas jag) och nybakat bakom ica Väst!

And all that Jazz

Varför luktar det alltid nybakat bakom ica Väst på morgnarna när jag cyklar förbi?

Jag funderar, om än inte seriöst, på hur kombinationen ost och jordnötssmör skulle ta sig ut. Min livliga fantasi skriver av det som troligen superäckligt och sedan är det inte mer med det.
Eftermiddagen har jag tillbringat med att banka in heteronormativitet i trettonåringar, samt läst en tjejtidning som utgår från samma perspektiv.

Jag var tvungen att jogga i morse, det var helt enkelt sådant väder, helt underbart. SOL, för  första gången på länge.  Blå himmel!

Jag vet att jag som vanligt borde tänka, skriva och ordna med mitt PM. För jag vill vara klar till helgen, egentligen till imorgon. Egentligen vill jag bara vara klar så jag kan få ta det lugnt ett par dagar. Andas långsamt, ladda hem konstiga TVprogram och kolla på dem.
Titta på människorna som går förbi utanför fönstret. Dricka te i soffan.

Allmän egoboost och försök till avundsframkallelse

Jag tror jag har allt en tjuettsnarttjutvå-årig flicka kan önska sig. En skitfin lägenhet som jag fortfarande är i förälskelsestadiet med, ett måttligt intelligent huvud, vänner lite varstans, en fungerande cykel, WLAN, strumpbyxor, många par skor, en påbörjad gedigen utbildning dvs något att göra de kommande fyra åren, ett sommarjobb.
Jag tror inte jag någonsin haft det såhär bra! Inte sedan frihet definierades som veckopeng och beslut var valet mellan chips eller godis.
Jag har haft en trevlig helg.
Och nu borde jag visserligen sätta igång med att flitigt skriva mitt PM, första utkastet ska vara klart på onsdag och jag har inte direkt drösar av tid.
Men jag vill inte, så jag lyssnar på La Bamba, låter magen smälta min lunch och tittar ut genom fönstret på alla trevliga små träd och det vissna vädret som jag inte har något emot.
Oh, lycka är nya citat på tjuvlyssnat!
Och knoppar på träden, så att jag snart kommer kunna definiera vad det är för träd utan att tänka till för mycket.
Jag har en stark känsla av att jag behöver kaffe. And lots of it!

The times are a-changing igen

Jag skulle kunna försöka sammanfatta veckan som gått.
Såhär skulle det låta ungefär.
Måndag: Trött, mycket att göra!
Tisdag: tror jag att det var då M tvingade ut mig i snöstormen för att införskaffa små bitar rå fisk. Mkt trevligt.
Onsdag: Minns inte riktigt.
Torsdag: monsterdag, skola, SI, teorilektion.
Fredag: Skola, Intervju, nytt jobb (securitas!), Kelly Clarkson (riktigt nice), givande samtal med E.
Lördag: (dvs idag) Mysig prommenad i hammarby sjöstad samt fika med farsgubben. Nu sitter jag vid hanses dator och försöker piggna till efter total paltkoma+bra bok på soffan. Ska strax iväg till att möta upp K och sedan dra till R.
Jag saknar min egen dator och mina egna tapeter, det kommer bli svårt att få iväg mig till Stockholm nu. Jag är så uppenbart nyförälskad! Hela tiden går jag runt och tänker på denna underbarhet som är min!
Det känns inte ens oförtjänt, jag tror inte ens att det kommer gå åthelvete. Jag har inte ens ångest!
Fixar sig bara det s.k. kärlekslivet sig också har jag fan ingenting att klaga på. Men just nu mår jag så bra att jag inte ens bryr mig om mitt obefintliga lovelife. Så kan det vara!
Och nästa vecka har jag förhoppningsvis tid att träna. Och kanske är det ok joggingväder imorgon!
Nu ska jag ta mig en till underbart god mandelskorpa, glo på fotboll en stund och then I'm off!
Puss och smet (sockerkakssmet!)

Flytt

I tisdags började det. Klockan sju gick en Mimmi upp och började fylla trapphuset med sina miljontals ägodelar. Che, S och R kom förbi vid halv tio ungefär, sedan P, och Ms pappa lite senare.
Fort gick det i allafall, halv tre var allt inne i den nya lägenheten.
Allt är perfekt. Vi har rosor på tapeten, tre soffor, en aldeles egen psykhörna, vackraste köksstolarna, asbra kök, TRÄGOLV! Vi var uppe till halv tre, men då var fan allt uppackat! *yaay* Jag hann tillochmed med ett SI-möte mellan. (Det står för Supplemental instruction, inte typ, Stora Idioter)
Igårkväll låg jag vaken och lyssnade på grannarna, vi har tydligen väggar av papp, men ärligt talat gör det inte något. Vi var på IKEA innan, och Rusta, ruinerade oss på skärbrädor och microvågsugnar. Micron är asbra, klockan gick nämligen att programera utan att kolla på instruktionerna. Diskstället däremot, mest sämst att vi fick två lika dana delar när de skulle vara spegelvända. Jävla IKEA, som vanligt.

Jag ska bo här, liksom, länge. Troligen fyra år.
Svårt koncept för mig att greppa som alltid, alltid flyttar.

Och idag gick jag upp halv sju (okej då, tio i) hade körlektion med jag lovar JORDENS drygaste körlärare. Precis en sådan man jag inte ville ha som lärare. Han svarade tillochmed i mobilen under körlektionen.
Jag tror det kommer ta mig till nya höjder, jag körde bättre än hittills alla lektioner faktiskt.
Sedan lämnade jag in min cykel på lagning, trodde jag, han fräste i lite luft i däcken och sedan var de som nya, jag gillar kompetenta människor! Så nu har jag en cykel! Igen!
Och listkrokar var inte svårt att få tag på och imorgon får vi internet.

Livet löser sig.
Nu ska jag bara köpa en halsduk och ta itu med de mindre trevliga insikterna jag fick igår på förmiddagsföreläsningen.
Kompensatoriska beteenden. Crap-a-doodle-doo.

Imorgon händer det andra grejer också, men det tar vi när jag vet hur det gick! Och då ska jag slänga upp lite bilder på vår vackra psykhörna också!
(ROSOR på tapeterna, ok, det är så sjukt perfekt)
Puss och Kräks