Kakis äääälskar kakor

En enorm fördel med magkatarr är att jag är hungrig hela tiden, och att det är viktigt att äta ofta för att det inte ska bli värre.
Möjligen en nackdel om man inte har någon mat, men jag kommer ha fyra stycken tunnbrödswraps att glufsa i mig på spridda tider. För jag är bäst.
Ingen juice i dock, bara hummus, rostbiff, babyspenat, avocado, och icas egna creme cheese och tomat i några istället för hummus och avocado.
Jag borde få pris i convenient cooking.
Eller starta en blogg för dem som bryr sig...

Thank God It's Mayday

Japp, livet leker, jag har hittat ett grönt te jag gillar (tål smaken på), tenta om en vecka, kaffeförbud p.g.a. misstänkt magkatarr, massor av annat också förbjudet av samma orsak. Men det handlar om att tänka positivt!
Klassfest ikväll, plus hårklippning, (gärna innan lullighet infinner sig... av uppenbara skäl) Star Trek i morgon med högsta trolighet. Mors dag på söndag, så ska till Sthlm och fika på rosendal! Lyx.
Dessutom stärks jag av att jag är och alltid kommer förbli bättre än alla värdelösa muppbloggare där ute i cyberspace. Och jag har pluggat lite idag, alltid en stressnivåsänkare.

Eftersom jag troligen har magkatarr ska jag inte grilla i kväll, istället göra rostbiffsklämmor, de kommer innehålla allt.
Om man litar på min matkasse i alla fall; juice, creme cheese, kräm frush, chips, rostbiff, hummus, tunnbröd, avocado, te och tomat.

Jag har för övrigt "ordet" Family frush på hjärnan. Det är Ms fel, alltid när vi köper dushcreme eller creme fraishe(alt. går förbi mejerihyllan eller shampohyllan) kallar hon det fräsha för frush. Det är ju såklart brualt kul enligt min värdelösa humor, och det fastnar som en shlager på hjärnan. Möjligen är jag lätt labil, jag garvade så mycket åt tanken att jag skulle ha postat mina nycklar att jag inte kunde öppna dörren.
Men huvudsaken är ju att man har kul!
Nu går jag runt och sjunger Family Frush med Havet är djupt-melodin. M säger att hon föredrar det före mitt så kallade vanliga beteende. (Troligen någon annan sång...)

Snart är det JUNI! Förstår ni!? Det gör inte jag..
Jag vill ha miljoner av pengar och kunna strosa runt i olika roliga tebutiker och köpa massor av konstigt te, (helst kränku...) jag vill hänga med alla människor jag inte hinner hänga med under terminerna, jag vill läsa halvdåliga böcker och inte bli stressad för att jag borde plugga. Jag vill läsa Negotiating the terapeutic alliance och känna att jag gör det för att det är kul, inte för att jag ska bli psykolog. Jag vill ligga på en filt och lyssna på musik/havet/HS pladdrande/främmande människor som säger puckade saker... Jag vill experimentera med mat och göra vidriga saker som broccolismoothie bara för att jag har tråkigt..
Tur att jag ska ha en HEL VECKAS sommarlov.
Förutom Arvika såklart.
 

Varning för värmebölja

Det har blivit sommar, det slutleder jag genom att glo på löpsedlarnas nyhetstorka. Sverige måste vara den enda plats på jorden som tycker att fint väder i två dag är en värmebölja och förstasidesnyheter. Att stå ut med livet i två dagar, att svettas i solen i två dagar, att kunna ha kjol och äta glass i TVÅ dagar, är inte en värmebölja. Det är förihelvete en mänsklig rättighet. Om man inte bor på Grönland, men bodde jag på Grönland hade jag flyttat därifrån för länge sedan, (jag lovar att de varken har Max hamburgare eller bredbandsbolaget) alltså ser jag det som en rättighet att ha det varmt och skönt två ynka dagar.

Om det inte var för att jag älskar den svenska sommaren, hösten och skogen hade jag troligen flyttat till kalifornien/köpenhamn/bahamas/luxenburg för flera år sedan.
Det och språkbarriären, jag hatar verkligen danska! Har inte så mycket till övers för rasister heller, så det är ju tur för mig att jag gillar björkar, ekar och tallar!

I andra, bättre, länder är värmebölja 45 grader i tre veckor, här 20 grader i solen två dagar. Men jag har hört att det är trendigt att vara bitter igen, så då är det kanske ok.


Bloggsamvetet kickar in

Alltid lika härligt att öppna dörren till sitt hem och slås av en doft av urin och död.
Nej, M ligger inte mördad på vardagsrumsgolvet... vi är råttvakter.
En extremt naken nakenråtta med cancer och en brutalt fet vitgrå hårig råtta. De är jättesöta, verkligen, tills man ser svansen och tänker i snabb fart böldpest, avlopp, gnagande ljud RÅTTGIFT aaaaah.

Lite så, härlig hemmakänsla.
Annars har det precis lugnat ner sig omkring mig, och i mig.
De senaste veckorna har bestått av total stress, oro, tidiga morgnar och grupparbeten.
Jag är ett enormt fan av sovmorgon, det är då jag bloggar, dricker kaffe, duschar, lyssnar på fågelkvitter och njuter av livet i största allmänhet.
Nu har jag haft så få sovmorgnar att jag varit tvungen att använda dem till sömn. När jag kommer hem vid 17-tiden är jag för det mesta seg, hungrig och i stort behov av att plugga huvudet av mig. Ett yttre behov alltså, ingen inre vilja direkt.

Den största orsaken har varit att den förra kursen spillt över på den nuvarande, och att den måste avslutas innan jag kan få en praktikplats. Nu är den klar fick jag reda på igår, så det känns bättre.
Nu kan jag fokusera på de två grupparbeten och två individuella uppgifterna och tentan som komma skall.
Alltså fokuserar jag på alla fester som är på g, på att dricka många koppar gott kaffe, mosa i mig järntabletter, lyssna på bra musik och läsa skönlitterära böcker. Detta kallas att ladda upp.

Det är ju snart val, och det får mig att tänka på att inget för mig är mera ointressant och okänsligt än att diskutera vad folk ska rösta på.
Det är för att jag är psykologstudent, och då är ingenting mer politiskt än valet, alltså valet mellan KBT och psykodynamisk inriktning. Ett val som dels är begränsat, (tänk om vi även fick välja mellan interpersonell, kognitiv eller existentiell psykologi) och dels extremt överskattat.
Det skiljer typ 15 hp, alltså en halv termin, och såklart vilka patienter man har.
Och så sitter folk och säger att det är så sjuk stor skillnad. När jag skulle kunna läsa två månader till och få dubbla kompetenser.
Det är bara att ge upp diskussionen på en gång. För jag vet att jag när som hellst kommer yttra mina två mest provokativa argument: Man ska välja det man är intresserad av och I praktiken gör det inte så stor skillnad i arbetssätt. Och tredje bonusen: Forskning visar att de mest framgångsrika terapierna drivs av terapeuter som vågar blanda och inte vara så rigida till sitt eget sätt.

Detta får folk som inte håller med att se rött.
Det är väl lite som att säga till en moderat att: Alla människor har inte samma förutsättningar och Sverige gynnas av välfärdssamhället. Eller till en KDare att det är kvinnans rätt att välja och att kärlek har rätt att manifesteras oavsett sexuella preferenser. Eller till en miljöpartist att allt källsorterat ändå går till samma sophög. Eller till en vänsterpartist att staten är överflödig och att vi ska stänga Sveriges gränser för invandring.

Ja ni fattar.

Men det borde inte förvåna mig att jag är radikaltolerant i även dessa frågor. Och jag tycker också att människor ska få tycka som de gör, men att de kanske missar något om de inte är öppna för alternativ.
Bara för att SMHI säger sol betyder det inte att det inte kan börja hagla  plötsligt. Och då står man där i sina minishorts och fryser rumpan av sig!

hehe

One day I will eat your brain and it will be great so let's sing about the things we like and meet your fate!

These are all the little things that makes me smile

Har ni sett Ferrets på Youtube? Där har ni min humor i ett nötskal.
Kan inte sluta sjunga med och asgarva...

Jag tror testningen gick bra, men lever i ständig skräck inför handledningen då jag får reda på om jag måste göra om det..
Jag har inte fått ett IG på psykologprogrammet än. (Vilket statistiskt sett gör det troligare att jag får ett nu... Död åt statistik.)

Jag hade sovmorgon idag, det var lyckligt, i morgon börjar vi som vanligt igen. För att roa mig(deprimera mig?) har jag skrivit upp alla mina fasta utgifter för nästa månad, exclusive mat överstiger de mina inkomster med 300 kr, go CSN!
Kanske att jag kan dra ner på mobilräkningen, men det är ju inte så lätt i och med att jag inte har råd att köpa remsa när jag råkar befinna mig i Stockholm och alltså måste betala med smsbiljett...

OHHH NOOO!!!
I KNOW, IT'S TERRIBLE!!!


eeeeehhhh.....

Jag är lätt störd idag ja, men jag kom i allafall på att jag troligen känt motstånd mot terapi på grund av sommaruppehållet... Typiskt mig att vara så genomskinlig.

Nu ska jag köra windows update och kanske plugga. Eller äta middag? Neee, overkill.

Jag har inte riktigt hunnit bli nervös än, förhoppningsvis kommer det efteråt

Jag ska WISC-testa idag, examinerande gången. För er som inte vet det så är WISC ett test för barn mellan 6 år och 15 år och 11 månader, och är man psykolog måste man kunna testa. Alltså ska jag filma mig själv testandes ett barn och visa det för min handledare.
Alla som någonsin haft en videotenta vet hur vettskrämd jag är.
Har i alla fall fixat världens bästa mellamål för en sjuåring. Miniyoghurtar som smakar plast och socker! Alla barn gillar plast och socker!


Dagens låt är Corinne Bailey Rae - Trouble Sleeping och dagens TVserie Studio 60 on the Sunset Strip (en enda asbra säsong).

Så önska mig lycka till så jag kan bli klar med denhär kursen snart!

Grinighet 1 Mimmi 0

Jag tänker inte blogga idag för min högra hand somnar hela tiden sedan jag gav blod i torsdags.

Bara för att han är finast


Slänger med en till idolbild på grisen!
Visst ser han distinguerad ut?

Någon, (kan omöjligt vara jag...) har förstört min kameras sladdinput, den är nu skev och vill inte usbconeccta med min dator. Men jag, oh listiga skönhet, har kommit på att om jag tar mitt miniminneskort och pluttar in det i ett sånt som gör att det blir stort, och sätter det i kameran fotar och sedan för in det i mobilen, som inte vill något hellre än usbkopplas så kan jag återigen föra över bilder. Yaaay!

Jag måste vara smartast på jorden.

Förutom att jag är coolast, smartast, trendigast och kommer bli världens bästa psykolog. Och ödmjukast.
....

Såhär ser det ut utanför mitt fönster idag


Min nya kompis


Lycklig! Jag har spanat på den lille SEBgrisen flera veckor, idag blev han min!
Allt som behövdes var att jag sparar 100 kr extra i månaden.

Och jag som alltid säger att jag är morgonmänniska!

Tänka sig, jag är efterblivet trött idag också!
Lyckades slita mig från mitt hackande och buggande älskade the Sims i tid för en gångs skull.
Har hört att stuvade makaroner och 7up är en vital del av kostcirkeln, det är i alla fall bättre än ingenting!

http://www.bloody-disgusting.com/news/16099  <--- är min boyfriends och hans friends film! Är lite stolt faktiskt, hoppas det går vägen som man säger.

Men det var inte det jag skulle skriva om.

Det har bubblat i min hjärna och mina fingrar för att skriva en jämförelse. Mest för att jag faktiskt själv undrar om jag gillar morgnar eller kvällar bäst.

Morgon +
 • Jag har mer hopp på morgnar, hela dagen framför mig och andra livslögner
 • På morgonen får man dricka morgonkaffe.
 • Det är trevligt att äta frukost, man känner sig så nyttig och bra
 • Det är ofta ljust på morgnar
 • Ett bra morgonhumör smittar av sig
 • Jag har bra blogginspiration på morgnar
 • Det man gör på morgonen slipper man göra på kvällen
 • Dagen kan alltid bli bättre

Kväll +
 • Man behöver inte stressa på kvällen
 • Om man luktar illa på kvällen hinner man bada
 • På kvällar går det ibland bra saker på TV eller på bio
 • Kvällsfika är trevligt
 • Det är ok, eller snarare kutym, att vara trött på kvällen
 • Om det är mörkt kan man tända små ljus
 • Sova äger
 • Om man tex är så trött att man slänger strumporna i soporna och mjölken i tvättkorgen kommer man hinna upptäcka det och mjölken ligger inte och surnar hela dagen
 • Att läsa på kvällen är bättre än att läsa på dagen
 • Att skjuta upp till morgonen efter det man inte hann
 • Har man ont någon stans på kvällen går det nog över under natten

Morgon -
 • Stress till skolan/jobbet/livet
 • Om man skippar frukosten är man trött hela dagen
 • Om man badar kommer man försent
 • Man är astrött om man går upp tidigt/lagt sig för sent
 • Grinighet
 • Om det är kallt suger det
 • Solen lyser en i ansiktet som ett hån
 • Dagen kan alltid börja suga ännu mer framåt förmiddagen(tisdagar!)
 • Har man ont någon stans på morgonen har man ont hela dagen
 • Baksmällor

Kväll -
 • Man får inte låta massor på kvällen (inte för att mina grannar anammar den regeln, men ändå)
 • På kvällen måste man sova
 • Allt man inte gjorde under dagen som det är för sent att göra på kvällen
 • Ögonen svider
 • Om man kvällsfikar för mycket blir man lätt ADHD och kan inte sova
 • Allt man vill göra orkar man inte

eeeeh
Jag är jättetrött. Kvällar äger nog faktiskt morgnar i alla fall.

No I can't hear nothing cause I've got my head up in the clouds

Eftersom det precis blev ny månad började jag läsa förra årets majinlägg.
Och förrförras.
Jag har kommit sjukt långt, även om jag var aktivare bloggare 2008. 2007 var jag vilse i blogosfären och trodde att det skulle vara samma sak som typ, en helgondagbok.

Jag har kommit en bit personligen också.
 • Jag är inte rädd för folk
 • Jag har börjat i terapi, gått hälften faktiskt
 • Jag har ett förhållande, till en man, som jag älskar
 • Jag har inga diagnoser
 • Jag är nöjd med att vara diagnosfri
 • Jag har ett sommarjobb
 • Jag gör inte korkade saker på fyllan
 • Jag lever inte i förnekelse
 • Jag bor fortfarande med M (om ni nu hade missat det era retards)
 • Jag pluggar inte så jävla hårt
 • Jag har haft samma hårfärg jättelänge
 • Jag mår bra, även om jag är ledsen, arg eller glad
 • Köpt en HAMSTER
Saker jag misslyckats med
 • Skaffa körkort
 • Lära mig ringa folk utan att ha överdriven ångest innan
 • Hitta ett bättre jobb än mitt asdåliga
 • Ha pengar, terapi är dyrt och jag gillar mat

Så, nu lovar jag att börja skriva lite mer bra igen snart.
Men läs mina inlägg från ett år tillbaks, de är fan ganska roliga!

http://telepatetisk.blogg.se/2008/may/vad-tycker-ni-ska-jag-bli-den-nya-blondinbella-ell.html#comment

http://telepatetisk.blogg.se/2008/may/three-steps-to-becoming-a-total-bitch.html#comment

Bladder

Jag är efterblivet trött.
Har orkat överdosera the Sims i 2 dagar nu, det börjar bli ett beroende igen. Jag kan uppenbarligen inte sluta när jag vill.

Har spanat på en vidrig blogg, som jag misstänkt var fake och nu verkar det bevisat. http://www.dagen.se/blogg/emanuel/2009/04/ett-pr-trick-pa-bekostnad-av-kd-och-kristna
Själva bloggen är äcklig men det är äckligare varför man startar en sådan blogg. Om det är för att mobba KDare blir jag sur.
Personligen tycker jag politik är skräp, men jag är ändå en sann Voltaireanhängare (Jag håller inte med dig, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka din åsikt, eller hur det nu var) och visst jag hittade en riktig sverigedemokratisk blogg, men det ÄR ok att hata rasisters åsikter. Att mobba folk för att de är kristna är bara stört, egentligen, speciellt i ett land med religionsfrihet.

Men jag är kanske bara lyckligt lottad som endast haft goda erfarenheter av svenska kyrkan, dess anhängare och övriga religionsutförare. (Det låter lite som att jag pratar om knarkare, men religionen är ju opium för folket... Men det är kaffe också, och TV, TV borde förbjudas).

I alla fall har jag aldrig träffat någon scientolog eller liknande som genast försökt trycka ner sin lärdom i halsen på mig. Och KD må vara emot abort, men det finns i alla fall en logik bakom det, en logik som strider mot feminismen, men feminismen är å andra sidan rätt ny.
(Fast abort har väl funnits sedan graviditet funnits, en månad senare uppfanns det nog i alla fall...)
Bättre det än att äta upp ungarna, som vissa djur gör.

Dethär inlägget handlade visst inte om någonting, men jag lovar att skriva ett bättre snart. Jag ska jämföra varför morgnar är bättre än kvällar, eller tvärt om.