I'll get you a satanic mechanic!

Världen utanför frågar alltid så konstiga saker.
Den bara
"Mimmi, vad har du för dig, vad har du gjooort idag?"
Jag bara
"Eeeh... Gjort? Förutom en lasagne? Kollat på Cold Case. "
Omvärlden
"Men vadå kollat på Cold Case? Hela dagen?!"
Jag
"Ja, alltså... "

Men det är ju inte allt jag gjort, såklart. Jag har även svettats mina klimakteriesvettningar som en gammal tant, stalkat folk på facebook, läst bloggar och gett hamstern mat.
Och spelat mario på min DS.
Och druckit kaffe.

Tidig morgon

Ååå vad långsamt allt går!
Jag vaknade 07.15 eftersom någon mupp gjorde massor med ljud utanför mitt fönster. Det tyckte inte jag var så kul.
Nu är jag superseg och har inte ens orkat göra kaffe fast jag kokade upp vatten för tio minuter sedan.

Nu orkade jag, och på vägen från köket gick jag förbi en skvallerblaska som jag och M frossade i igår, efter att M hittat dem gratis på tåget.
En väldigt intressant upplevelse i motsägelser.
I början stod det att justin timberlake har dumpat sin tjej för rhianna. Lite längre in i tidningen har de använt SAMMA bild för att visa att han fortfarande var ihop med den han tydligen dumpat fem sidor bakåt. Och i slutet av tidningen har de skrivit om Rhiannas återförening med sitt sviniga ex.
De kan inte ens spara det till nästa nummer? Hur mycket trovärdighet vill de ha?
Hela tidningen är ju sådan.
Visst jag förstår att det inte ens är journalister som jobbar på sådana tidningar, de köper bara in massor med papparazzifoton och slänger ihop en löjlig bildtext, det behöver man knappast ha gått ut nian för att göra.
Granskning eller korrläsning verkar ju inte heller högt på listan för arbetspositioner de vill ha.

Idag har jag en ganska produktiv dag framför mig, jag ska baka paj, laga lasagne och gå på 3D-bio. Det är inte ens första gången jag går på 3D-bio. Det är andra. Vi ska se UPP så jag hoppas den är bra, inte för att det kommer märkas med alla coola 3D-effekter.

Kolmörkt ute=sovdags? Nej?

Jag hade inte svininfluensan tror jag, har inte smittat någon heller, alltid något att glädja sig åt i ett land där det blir mörkt klockan 16.30 i oktober.
Idag har jag köpt kuddar på IKEA, för en gångs skull var det inte sjukt mycket folk där så det var ganska angenämt. Kom såklart hem med massor av extra saker. Skitsnygga glas och ett sidobord till hamsterburen till exempel! Inga servetter, glödlampor eller batterier vilket bevisar att jag uppenbarligen har någon typ av självkontroll.

Klippt mig har jag också gjort, och gått på studiebesök och ätit köttbullar.
Så det är kanske inte så konstigt att jag är för trött för att gå på bio!

Dessutom är jag konvalecent.


Snörvel!

Som certifierat förkyld inne på min tredje sjukdag håller jag på att dö av 1. trötthet 2. snorförgiftning 3. uttråkning 4. sår i munnen.

Härligt eller hur?
Jag håller på att bli lätt bindgalen, det är så fantastiskt värdelöst att bli yr i skallen så fort man reser sig och nästan dö av anfåddhet av att gå upp för en trappa.

Men jag sover mycket i alla fall, och kollar på TVserier. Alltid något när man är full av snor.
Koma är det nya avstressad

Jag fick massage på jobbet idag.
Det kan ha varit det mest underbara som någonsin hänt mig. Att helt gratis få ligga och känna dels hur blodet strömmar ner till kinderna, dels hur musklerna liksom flyttas i vågrörelser över ryggen.
Tyvärr har jag varit ofantligt trött hela dagen efter det, tydligen en inte ovanlig bieffekt.

Innan massagen hann jag dock tänka några smarta tankar.
Till exempel, varför döper man inte om söndag till synddag?
Det skulle passa perfekt dels för att allt man gör på söndagen är synd eftersom man ska helga vilodagen. Dels för att söndagar är dagen då det är försent för allt man tänkte göra under veckan, då kan man tänka till exempel "ja, jag tänkte ju tvätta, synd att det är synddag och jag är för bakis".
Perfekt, tänkte jag i säkert tre sekunder. För sedan kom jag på att judar har sabbaten på lördagar och muslimer på fredagar och så var det med den saken Gud.

Sedan tänkte jag lite på vilken fantastiskt trevlig helg jag har haft.
På fredagkvällen kom HS hit och vi... typ.. spelade Mario och sov. På lördagen tvättade vi och kände oss duktiga och lagade extremt god mat. Jag ska aldrig mer läsa ett potatisgratäng-recept, det var ju superlätt att göra det på frihand. Sen hämtade en kompis till HS och D upp oss och vi åkte till hans och hans tjejs hus och spelade poker.
Jag vann 2 av 3 gånger. Galet!

På söndagen brunchade jag och L på GH:s
A skulle även följt med men hon var magsjuk =( Vi sprang även på M i klassen.
Sen var jag supermätt hela dagen tills jag skulle sova, då blev jag såklart dödshungrig.
Men trevligt var det!

Just nu känner jag mest av allt för att krypa ihop i sängen och läsa och äta Chunky Monkey (Och uttala det chunky munky hehe) eller bohemian raspberry. Jag känner däremot inte alls för att gå till ICA för att inhandla sagda lyxprodukt, inte heller för att lägga ut 50 kr på något helt onödigt som bara hindrar mig från att komma i mina jeans. Ska tina köttfärssås istället och äta riktig mat, det är nog ändå det jag vill.
Jag sade till mig själv när jag var på väg hem att om M är hemma så tvingar jag med henne i fördärvet (aka till ICA) men hon har inte kommit hem från jobbet/Småland/Stockholm än. (Inte helt säker på var hon just nu befinner sig och kan komma hem ifrån.)
Så det blev som sagt var inget. Tur att jag är lat på alla fronter annars skulle jag nog vara något större i omfång...

Nu ska jag stretcha ryggen samt byta om till myskläder.

Säg BLÄ till världen. BLÄ.

Ett annat litet tips jag kan bjuda på är torsdagsginochtonic.
Ja jag vet, man ska inte dricka ensam. Men EN liten drink efter superdålig dag kan jag väl få unna mig.
Det är bättre än t.ex. hetsäta havregryn eller försöka bryta något litet ben i handen, typ båtbenet. Och det har jag ingen som helst längtan efter att göra.

Ett annat tips är att lyssna på Miike Snow.
Jag längtar tills i morgon då jag kanske får testa, absolut ska fredagslyxa med mina klassisar (det låter som glassar, isklassisar.) och sedan pussas med personen jag tycker mest om i hela världen.

Varför var den här dagen så exeptionellt pissig undrar ni kanske.
Och det enda jag kan säga är typ, det kan jag inte säga för jag har inte riktigt koll på vad som är sekretessbrott.
Dagen började bra kan jag säga, vi ritade med barn och jag fick en mkt fin teckning.
Men den slutade sunkigt.
Jag blev ledsen för en onödig grej helt enkelt. Det händer.
Det positiva är att jag märkte att jag blev ledsen och faktiskt kunde känna efter ordentligt och sedan börja släppa det.
Ja, det är vad 41 timmars terapi lärt mig.
Bland annat.

En annan sak som hände idag är att jag bestämde mig för att ge TV-serien Lost en ärlig chans. Tio minuter senare bestämde jag mig för att jag varit tillräckligt ärlig och la ner.
Om jag vill kolla på konspirationsteorier och tidsresor kollar jag hellre på Star Trek.

Bearnaisechipsen blev lite bättre av att stå över natten.

Mina tips i hösthelvetet

Här kommer några användbara(?) tips till er som liksom jag lider i den första snön.
 • Överdosera C-vitamin. Inte bara för att det är nyttigt och ofarligt, utan för att det inger en härlig känsla av att bry sig om sin kropp och fäktas mot förkylningar.
 • Testa en ny sorts chips. Jag testade OLW bearnaise, jag kan säga på en gång att den var rätt menlös så ni slipper testa den smaken.
 • Stirra ut genom ett fönster under den ljusa tiden på dagen, titta på hur de deppiga små löven försvinner iväg och gläd dig åt att vara inomhus.
 • Sov med fönstret på glänt och tusen duntäcken över dig. Extrem mysighetsfaktor.
 • Tvinga någon annan att gå upp och stänga fönstret vid 4-tiden på morgonen så du slipper vakna upp i ett iskallt rum.
 • Jag vet vad ni tänker på men bearnaisechipsen smakar verkligen ingenting. Skippa dem.
 • Köp en bok och läs den istället för att kolla på TV. Nyheter är deppigt och Idol är deppigare.
 • Drick te.
 • Pussas med någon som du tycker om.
 • Linda in dig som en michelingubbe när du ska gå ut.
 • Ät svamp, svenska äpplen, satsumas och andra säsongsfruker.
 • Ät lösviksgodis och känn dig som att du utmanar svininfluensan.
 • Skaffa ett par raggsockar och lev i dem.

Helgen i summering

Jag orkade verkligen inte gå ut i fredags, men jag orkade ta mig till knivsta för myskväll. Vi såg om Wolwerine med D och drack några allmänna drinkar. (Gin&Grapetonic, Vodka&Trocadero, klassiker...) jag gick hem till HS innan filmen var klar, spelade lite mario och somnade således.
Vaknade av att HS gjorde ett attans väsen av sig. Han är inte den tystast tassande musen direkt, så kan vi säga.

Igår träffade jag K och hennes bebis A som har blivit en liten (nåja) boll av idel skratt och andra läten. Vi hade en extremt härlig promenadstund och fikade. Sen åkte jag hem, gick och lade mig direkt. (Jag orkade inte ens läsa min nya bok "One Fifth Avenue" av Candace Bruchnell. Ja det är sånt jag läser när jag inte läser barnböcker, Gunnar Björling, kurslitteratur, självbiografier eller nobelpristagare. Jag råkar älska Chick-lit för att det är så lättkonsumerat. Och ibland, speciellt om man läser Marian Keyes vilket jag gör slaviskt, så handlar det om riktiga saker. Död, missbruk, kvinnomisshandel och ätstörningar.)
Jag var hemma halv tio.

Just nu längtar jag efter att få gå och lägga mig. Jag har städat hela lägenheten idag, till och med mitt eget rum, och sen när det var klart belönade jag mig själv med satsumas, slånbärssaft och guacamole+chips.
Och Criminal Minds.
Så jag har haft det extremt skönt.

Inte som tjejen jag mötte i tvättstugan i förmiddags.
Hahahahaaha

Okej...

Vi har inga bokningsbara maskiner i vår tvättstuga.
När en maskin är klar finner jag ingen som hellst mening i att stå som ett fån och vänta på att klädernas ägare ska komma och fösa ut sina persedlar ur sagda maskin. Speciellt som folk i allmänhet inte har någon tidsuppfattning och mer än gärna låter pryttlarna ligga och mögla i två-tre timmar.
Således brukar jag tömma ut kläder så fort en maskin blir klar och proppa in mina egna små gulleplagg.

Idag tvättade världens mest organiserade person. Hon hade tagit upp 4 av 6 tvättmaskiner. På varje maskin låg en blå ikeakasse. Detta innebär att hon sorterat allt innan hon gick ner i tvättstugan. Efter färg och värme.
(Jag sorterar uteslutande efter värme, 40 eller 60)

När hon kom in, ovanligt punktligt för att vara människa, låg hennes tvätt i en stålkorg en bit bort. Kassen hade jag lagt ovanpå tvätten.
Hon rusade fram till maskinen, som numera innehöll mina kläder, och stannade sedan upp. Hon såg upp på mig. Jag pekade med tummen på hennes kläder. Hon fortsatte stirra på mig, sedan på tvättmaskinen. Jag pekade igen.
Då frågade hon något i stil med "Var är kläderna som var i maskinen". Jag sa där, eller ja eller dylikt och pekade igen.
Hon gick förbryllad till sina kläder (eller förbannad, vem vet) och fortsatte sedan med att proppa in dem i en torktumlare. När övriga maskiner blev klara delade hon upp kläderna en gång till och tog därmed upp de enda bra 2 torktumlarna. Med blå påsar ovanpå.

Jag vet inte varför jag tycker det är så skrattretande. Något i hur förvånad hon blev över att någon hade flyttat på kläderna så de låg någon annan stans än hon förväntade sig visar på en enorm naivitet och dessutom ovana att tvätta i en delad tvättstuga.
Det är lite tragiskt.Epic Fail

Alltså... Jag skulle verkligen träffa klassen idag. Jag tänkte verkligen det.
Och sen kom jag hem och behövde tvätta håret och betala räkningar och ringa samtal och sen kom jag på att jag ju måste kolla på Greys Anatomy.
Ju!
Och dessutom har jag en avokado jag måste äta upp och pommes frits i frysen och så ska jag till Knivsta senare och till Stockholm i morgon.

Så att...
Jag förtjänar att sitta hemma med en skvallertidning några timmar! Faktiskt!

Övertrött är det nya pigg

Om någon skulle koppla bort min ryggmärg från hjärnan skulle det inte märkas.
Växlar konstant mellan att vara hyper och dödstrött. Pladdra som en idiot eller stirra tomt.
Jag längtar till på söndag. För söndagar är min nya sova hela dagen-dag. Då behöver jag inte göra något alls.
Tyvärr resulterar det i att jag har mindre rena underkläder än optimalt.
Men så kan det vara!

Nu.. sömn...

Dagens...

Tänkte bara lite snabbt lista dagens

Höjdpunkter
: En kopp riktigt kaffe. Att slutföra en uppgift på praktiken kändes extremt produktivt. Själva jobbet på praktiken, barnen är helt underbara! I f-ing love it! En lugn stund mitt på dagen. Badet jag tog när jag kom hem. Att iklä mig min mjukisuniform efter badet. Att HS kommer hit inom en timme.

Lågvattenmärken:
Att slå i foten så det blir ett skitstort blåmärke var inte så kul. Att hemresan tog en kvart längre än igår. Att min teleoperatör är sämst och kanske inte låter mig flytta över mitt nummer till Telia. Att mitt hår är ett enormt trassel efter badet. Tre nya stressochdåligluftfinnar.

Kloka beslut
: Att inte spela super mario i badet. Jag är dålig nog på undervattensbanorna som det är. Tror inte att det är inlevelsen jag saknar...

Nu ska jag dricka en liter vatten och försöka varva ner/bli pigg.

Hur orkar folk...

Förut, i den abstrakta dåtiden innan jag började min praktik, kunde jag ofta undra hur folk orkar saker och ting.
Till exempel, hur orkar människor fixa håret innan klockan åtta på morgonen. Hur orkar folk träna 5 dagar i veckan. Hur orkar människor vara så förbaskat störiga som de ibland är.

Dethär är saker jag inte undrar över längre.
Istället undrar jag:
Hur orkar folk laga middag. Hur orkar folk åka hem från jobbet. Hur orkar de kolla sina mail, hur orkar folk titta på TV. Hur orkar alla att duscha på morgonen.

Själv orkade jag dricka ett glas saft när jag kom hem. Och stirra in i väggen. En aktivitet jag snart ska återgå till.

Nu: sockerhype

Vad kan jag säga? Är dödstrött. Min dator verkar vara lika seg som jag. Inte för att jag förstår varför. Har den rusat runt med massor av barn hela dagen? Har den behövt tänka och fundera och dricka äckligt kaffe?
Nej.
Den har bara stått och varit avstängd i ett dygn. Otacksam är vad den är!
Jag kom i alla fall hem på 30 minuter idag, superskönt.
Mindre super är att jag måste hitta på en middag. Alltid är det samma sak... Supertrist.

Allt jag vill göra är att tvätta av mig all svett och gå och lägga mig med en mysig bok.
Tyvärr skulle jag nog inte orka fokusera på hela meningar i mitt nuvarande tillstånd.
Lär piggna på mig lagom till klockan är halv 10 och det är dags att sova.


Vilodagen

Min telefon är hel! Den blev inte skrotad utan extra kostnad! Lagningen gick på garantin. Lycka!
Har inte längre fantomkänslor i höger hand. Måste inte stå ut med liten display och sakna min ringsignal.
Kan åter skriva in saker i att göra-lista.

Allt är som det ska vara, höger axel nästan ur led, drömde att jag fick myggbett över precis hela vänster arm, vaknade kvart i sju.
Galet skönt att vara och bara skrota. Vila upp mig innan en veckas hårt arbete och äckligt kaffe. (På min praktik bryggs det inte, utan tappas ur äcklig maskin, till och med det svarta kaffet smakar sött. Och det är långt ifrån hett.)
I övrigt trivs jag bra, arbetstiderna är helt ok trots att jag måste hetsa i mig lunch på 30 minuter. Det är kul att börja göra riktiga psykologsaker. Typ, kopiera papper och skapa journalmappar. Och skriva utlåtanden, formulera mig och lära mig hur man tolkar test.

Det känns som att tiden kommer gå extremt snabbt.

Och att jobba heltid tar bort mycket dåligt samvete över att sitta och glo på TV-serier en hel söndag. Förtjänar det eftersom jag jobbar hårt hela veckan! (OBS har bara jobbat tre dagar hittills)
Det känns däremot lite konstigt att inte kunna gå ut alla dagar i veckan och sova till tio på morgnarna. Men om jag kunde vänja mig vid det kan jag vänja mig av med det. I gymnasiet gick vi minsann 8-16 nästan varje dag.
Fast. Då satt jag mest stilla och tog anteckningar.
Nu springer jag konstant mellan kopiatorn, rummet vi sitter i, kaffemaskinen, olika klassrum och konferensrummet.
Och mer spring lär det väl bli ju mer jag får och kan göra.
Inte konstigt att dagarna går brutalt fort. (Utom sista timmen, den går alltid galet långsamt, men det njuter jag av för jag är oftast själv då och så har alla lärare gått hem så det är tyst och skönt och jag kan dricka te, äta äpple och lära mig saker i min egen takt samt plocka undan alla halvtomma kaffekoppar som förökat sig under dagen)

Och när jag kommer hem på kvällarna är jag så trött att jag bara vill banka huvudet i väggen och falla i en drömlös sömn tills det är dags att gå upp och ut i frostmorgon igen.

Igår var jag på loppis och köpte extremt fina saker för 45 kr. Det kändes extremt bra.
Sedan liten familjetid och hem igen. Var hemma vid tio över tio. Somnade nästan genast. Vaknade igen av att grannarna antingen hade sätta-upp-tavlor-party eller något mycket mer onämnbart. Ja, ni fattar.

Nu ska jag göra någon trött form av lunch bestående av rester. (vad gör man av potatismos?)
Sedan få träffa sovande pojkvän som varit vaken typ 36 timmar.
Eventuellt kolla Greys Anatomy också.
Definitivt.


nummer 1 av 14?

Det är väl klart att internet ska dö när jag är mitt uppe i att koka saft, dricka kaffe, skriva blogginlägg, leta efter buss till Stockholm, göra mig i ordning, städa rummet och packa en väska.
Jag visste att jag borde gått upp när jag vaknade klockan sex.
En sak är säker. Jag kommer inte i tid till loppisen jag ska vara på kvart i tio. No way no how.
Speciellt som mitt telia simkort har kommit och jag måste skriva ner alla telefonnummer jag har.

Ok, nu är saften klar.
Den blev god!

Jag har en kvart kvar att göra allt det andra.

Att skriva telefonnummer tog en kvart. bra. Nu har jag officiellt missat bussen.