Ibland tar världen en med storm

Alla som känner mig/har läst denhär bloggen vet hur mycket jag alltid tjatar om hur tisdagar är onda.
Idag, fick jag sova till åtta, lalla runt hemma i väntan på min gulliga grupp, fick blommor av en gruppmedlem, från egen trädgård! Kan det bli finare? Svar nej. Sedan var vi sjukt duktiga på att grupparbeta så jag hann i tid till min terapi (att jag nästan blev omkullblåst är faktiskt helt ok, för jag hann som sagt) ägde under den, (eller nåt, har inte riktigt fått kläm på skilnaden på att vara duktig och en mysig känsla). Kom hem, slängde in tre maskiner tvätt, det fanns liksom lediga maskiner i tvättstugan omg liksom. Sedan orkade jag baka! En liten miss var att jag inte hade kokos men det går ju lika bra med valnötter (upp till bevis i morgon) nu gör jag soppa (ingen purjo men det går ju lika bra med selleri, eller gul lök då om man inte har selleri heller)
OCH! Min husläkare har ringt, mig. Alltså inte jag henne. sjuuuuuuukt konstigt. Så nu har jag ett återbesök imorgon. Vilket ju sitter rätt bra eftersom jag varit förkyld i en fucking månad. När jag kom hem också, då hade mina gulliga gruppkompisar diskat! Helt underbart!!
Inte direkt tisdagsgrejer.

om att skriva det läsarna vill läsa

Apropå ambitioner så skulle jag kunna blogga om mitt slem. Typ, dagens slem-outfit, vilka nyanser det går i och hur mycket jag har hostat upp idag. Nu kanske ni tänker att man inte kan dedikera en blogg till ett övergående tillstånd (som jag har hört att förkylning är, upp till bevis säger jag bara) men vadå, folk bloggar ju om sina graviditeter. De går ju också över! Så anledningen till att jag inte bloggar om mitt slem måste ju vara att jag censurerar mig. Så vill vi ju inte ha det. Men tydligen vill jag inte utsätta mina små läsare för dagens-slem. Tur för er då!

Nu kommer min grupp snart hit och jag måste hinna lösa lite korsord innan så jag hinner inte skriva mer.

ambitioner

Jag har faktiskt haft en hel del ambitioner vad gäller den här bloggen, som till exempel kategorier om mat, inredning, musik, folkuppfostran, allting faller tyvärr på att jag inte orkar ta foton och det är ju rätt viktigt om man vill visa sin mat/soffa/korkade grannar (blurrade såklart).
Nu är ambitionen mest att typ, skriva ett inlägg lite då och då. Det går ju också lite sådär, och jag inser att jag inte är så ambitiös eller har bra självdiciplin. Därför handlar också de flesta inlägg jag skriver om saker jag gör när jag redan utövar självdiciplin, det vill säga tvättar.
Idag har jag betalat räkningar, det var tydligen så diciplinärt (fattar ni skämtet?) att jag skrev två inlägg på en enda dag.
Nu ska jag strax äta mat (pasta..) och gå på kör fast jag inte har någon hals = duktigt.
Fan, är sjukt sugen på att sjunga. Det gör tyvärr ganska ont att göra det. Varför måste P3 spela Sweet Marie? Den svänger ju och jag sittsjunger bättre än jag sittdansar.

Att skriva om sig själv i du-punkt-form

Du vet att du är sjukt osmidig oturlig och osmart:
 • Du vaknar med en hals stor som en apelsin och måste dricka massor av te för att det ska sluta göra ont (och du hatar te, ge dig kaffe)
 • Du ramlade vrålpladask över en ouppackad IKEA-hylla igårkväll
 • Du kommer på under föreläsningen att "ojsan, idag är det måndag, då måste du lämna in dendär uppgiften innan klockan tre" och du har grupparbete till fyra
 • någon frågar efter en klasskompis, du pekar på killen framför dig, men det är fel kille. (och det typ går 12 killar i din klass)
 • Du tar tag i att maila en kör du vill gå med i, men det är en vecka försent för att gå med i den
 • Du tjurar som sjutton över ovanstående
 • Uppgiften du lämnat in (en timme sent) är otroligt osammanhängande, och ja, dålig
 • Du med största sannolikhet körde på tentan i fredags
 • Du har varit sjuk sedan den sista augusti och aldrig blir frisk (eller är det tecken på HIV, vem vet..)
 • Du har varit så inaktiv på facebook att folk märker det.
Blablabla, det är alltså mina senaste dagar i ett litet nötskal. Jag blir inte frisk, jag är aldrig pigg och jag glömmer bort saker typ, hela fucking tiden. Göttigt. Ska försöka gå till kören och låtsas som ingenting. Synd bara att min hals håller på att trilla av, jag kan ju inte direkt bevisa att de behöver mig för att jag är så ägig på att sjunga.

Nu ska jag sova tror jag.

Fredagsrekapitulation eller vad det nu kan heta

Vanligtvis är jag en förespråkare av att gnälla över saker i bloggform under tiden det man gnäller över händer, men nu hann jag inte det igår.
Så jag ska berätta en sorglig saga, som många nog kan relatera till. *ser själfull ut*

Det var en tidig fredagsmorgon, Mimmi hade just snoozat till klockan sju och fick stressa för att hinna tvätta håret och äta frukost på en halvtimme. Hon kastade en blick på kaffebryggaren, skulle hon hinna brygga en kopp smaskigt kaffe att ta med på bussen? Hon tittade på klockan, ja, det skulle nog gå. Men, "orka", tänkte hon. "Jag köper kaffe i skolan istället, innan föreläsningen börjar, det hinner jag". Hon kom till skolan i god tid, men såg till sin förvåning och förtret att hon bara hade en tia i plånboken, och en tjugolapp. "Kaffemaskinen tar ju bara femmor och enkronor" tänkte hon förtvivlat. (Eventuellt sa hon det högt för sig själv) hon gick iväg till en kaffeautomat som ger växel, tryckte på "svart kaffe" och väntade. Mjölk kunde hon få från bryggmaskinen som snor all växel. Mmm nu skulle det bli gott! Men, vafalls! Kaffet i den trötta lilla pappersmuggen såg mest ut som mycket svagt te! Och fiket där hon kunde klaga öppnar inte förräns nio! Nåja, hon bestämde sig för att inte tjura, utan istället ta femman hon fått i växel och köpa bryggkaffe.
Stoppar i pengen, trycker på knappen, kaffe åker ut. KOPPHELVETET! Tror ni inte jag glömde ställa dit en kopp under maskinen?! Klart jag gjorde. Feck och blä!!
Så det var starten på den fina dagen.

Fin saga va? Nej, jag vet, jag ska inte bli barnboksförfattare, check.

Sen blev dagen faktiskt bättre, för jag hämtade ut mina nya snygga glasögon. På måndag ska jag gå tillbaks med dem och be dem böja till skalmarna så de inte trillar av hela facking tiden...
Sen gjorde jag och Sonny mat som blev en flopp och kollade på film med L, filmerna var däremot helt underbara. Kick-Ass och Where the Wild Things Are. Båda två helt i min smak!
Nu ska jag hämta mina kläder i tvättstugan, timern ringde innan jag började skriva dethär blogginlägget. Så nu har nog någon vänlig själ slängt ut alla mina kläder på golvet! Yaaaaay

Sen kommer R hit snart, det ska bli kul. Jag har köpt martiniingredienser. Hehe.

Also, jag har tenta om en vecka. Den kommer nog gå asbra.

...

För alla er som undrade och oroade er, så vill jag bara berätta att jag inte åt potatismos till middag. Jag lagar pasta! Dock inte med pesto. Duktig är jag.

Visste ni att man får ont i halsen av att sjunga till sin ipod på högsta volym om man är sjuk? Det visste jag, men jag gjorde det ändå. Provokation! Katlastyle!

Min definition av en lyckad dag

Vaknade klockan 10, bara lite ont i halsen, hann kolla på the Doctors, röjde upp röran som naturligt uppstår under sjukdom, åt frukost. Sedan har jag fokuserat mina krafter på att komma vidare i Angry Birds, har nu alla guldägg utom tre. Tydligen tycker jag att det är något värt att lägga ner tid på.
Upptäckte även vad tre veckors sjukdom kan göra med kroppen, förutom försvaga den och fylla den med slem. Jag kommer nu i mina jeans igen! HAHA! Eat that sambokilon. (Dvs de kilon som jag gått upp under sommaren genom att typ leva på chips och dipp.) Helt enkelt en mycket produktiv dag. Gotta love it! Såg inte fram emot att behöva typ, träna för att slippa köpa nya jeans. Nu är jag tillbaks till min vanliga lovehandles nivå.

Undrar vad jag ska äta till middag nu då, är potatismos en fullvärdig måltid? Har nästan ingen mat hemma, ett ägg, mjölig potatis och mjölk ungefär. Alltså perfekta ingredienser till potatismos, och inget annat. Skulle såklart kunna göra pastapesto men är noll procent sugen på det. Är även noll procent sugen på att gå och handla...

HAH! kom på en annan sak jag gjort idag: köpt en höstjacka. Nu kan det bli kallt om en vecka! Jag kommer att vara redo.

Hmm börjar verkligen bli hungrig. Mat var det ja.. Snart är jag frisk!

Måndagsbitter kommer inte på flaska

Så sitter jag här, måndagmorgon, kaffe, trött som ett litet as. Igen. Som vanligt. Med förkylningskänsla i hela hjärnan och ont i halsen. Efter att precis ha blivit frisk från höstförkylning/influensa.
Och jag vill bara säga TACK. Tack världen, för att jag fick uppleva typ en dags friskhet. Och att jag fick tillbringa den dagen på jobbet. Med mensvärk. Tack. Det känns gött.

Men mitt kaffe är brutalsmaskigt. Till och med Sonny sa "gott kaffe" så nu blir det Zoegas Intenzo for life.
Men hittills idag har detta gått fel: (märk väl att klockan inte är åtta än)
 • Spillde kaffe på min ostmacka, bittert.
 • Som sagt, ont i halsen, tänkte gå till smålandskören med H idag. Bittert.
 • Smutsigt hår, ingen motivation att tvätta det, blir ju smutsigt igen snart. Bitter tankegång
 • Det ser kallt ut ute, jag är misspeppad och grinig.
Okej det var kanske inte så farligt. Ska ta en iburana.

Drömde för övrigt mycket skumma drömmar, först, såklart om en djurbutik (jag drömmer om hamstrar nästan varje vecka, de bor oftast i burar som är som rum, fast med spån på golvet) och lite allmän hamsteruppfödning. Sen gick jag till ICA, där jag vid frukten fastnade med att prata med en klasskompis och en tjej som frågade vad hon skulle laga för mat. Jag stod och stekte små kycklingbitar som aldrig blev klara. Också vid frukten. Sen gick jag mot kassan, där jag upptäckte att jag hade glömt kycklingen. Också att jag ju inte äter kyckling. I drömmen rationaliserade jag att de var till Sonny. Sen blev jag kissnödigt och tänk vad bra att det fanns en kundtoalett. Utan lampor eller vatten.
Sen vaknade jag. Fem minuter innan klockan ringde. Antog att det var bäst att gå på toa.

Nu ska jag cykla till skolan. Stackars mina klasskompisar idag för jag kommer gnälla hål i huvudet på dem. Tänk om jag kunde orka vara lite positiv ibland.

Söndag, blodiga söndag

Saker jag gnällt om idag:
 • att jag aldrig verkar bli frisk från min förkylning
 • att jag har grymt ont i magen och inte riktigt vet varför
 • att jag har 2 sår i munnen
 • att jag håller på att få 2 visdomständer, varav den ena gör fruktansvärt ont
 • att jag inte kommer vidare i Angry Birds
 • att jag inte pluggar ordentligt
Vad jag har gjort för att lösa dessa problem, förutom gnällt alltså
 • tagit tag i mig själv och läst 100 sidor
 • spelat Angry Birds typ konstant
 • oroat mig över ur mycket en tandoperation kan kosta
 • tryckt tungan mot såren för att det ska svida lite extra
 • försökt att inte stressa eller äta dumma saker (typ ipren, som den senaste veckan varit en del av en hälsosam diet för Smittohärden som är mitt nya namn)ifall det är magkatarr, försökt att inte oroa mig ifall det bara är mensvärk
 • ätit vitamintillskott
Allt utom pluggandet har gått sådär. Att jag pluggade är jag faktiskt enormt stolt över, så nu blir det Lost som belöning.

I väntan på barmhärtighetsmord

Jag är sjuk, förkyld, febrig, snorig och sur! Alternativt arg och självmordsbenägen. Allafall om man ska tro det jag hela tiden går runt och muttrar för mig själv, insvept i täcke och med galen frisyr såklart. Nu har jag tyvärr glömt bort var det var, men det var bittert och gick ut på att jag önskar att någon ska komma och skjuta mig i huvudet så jag slipper det. Huvudet alltså.

Idag skulle jag gå på improvisationsteatergrupp och på bio. Nu blev det inte så. H, min kompis kom över för att hämta sin cykel och äta middag innan vi skulle gå och larva oss på teatern men då hade Sonny precis sagt att om man svettas av att stå upp så har man feber och får inte lämna hemmet. Typ. När H skulle gå visade det sig att hon hade tappat nycklarna, så det blev ingen teater för henne heller. Alltså dubbelfail.
Lite dåligt samvete har jag alltså utöver min feber, eftersom det är rätt mycket jobbigare att vara utelåst än förkyld. Också dyrare, pissigare och mer snopet.
Men jag tröstar mig med att nysa och andas genom munnen.

Till råga på allt har mina juveler kommit, och jag orkar inte gå till ICA för att hämta ut dem. Fast, på ICA finns det choklad också. Jag vill ha te.
En mycket konstig känsla för mig är det, att vara sugen på te, det är ju enligt mig en ganska onödig dryck. Jag som  alltid, alltid, alltid, är sugen på kaffe. Nu är jag sådär förkylningssugen på te, smarrigt, skållhett te, med mjölk och honing i. Okej, jag är officielt galen som stavar honung som Nalle Puh.

Jag avskyr hånung. Har tydligen inte ens brytt mig om att lära mig stava till smörjan. HONUNG stavas det.
Som sagt, skjut mig i huvudet. Jag har ändå ingen användning för det. Ty, det är fullt av snor. Börjar få luddsyn också. Kan bara se precis rakt fram. Spännande, då kan det ju vara en hjärntumör vilket är sjukt mycket mer exotiskt än förkylning. Å andra sidan ligger jag efter med skolan redan så kanske inte så praktiskt om det är en tumör som pressar på synnerven. Även om den är godartad.
Ska för övrigt köpa nya glasögon så då är det ju värsta slöseriet att bli blind.

Sonny har flytt fältet, jag antar för att slippa bli sjuk, han sover i Knivsta inatt. Jag kan i och för sig förstå honom, jag skulle inte vilja bli sjuk heller. Men nu är jag det! Därför ska alla andra också bli det. Som hämnd. Ska nog gå till ICA och nysa på alla jag ser i morgon.