En hårig historia

Haha! Jag har hittat en blogg som heter "vuxna människor har inte hamstrar" jag har ännu inte lyckats utröna om personen har en hamster eller inte. Det ligger ju i mitt intresse, eftersom jag ju har en hamster måste det vara avgörande för om jag är vuxen eller inte. Antagligen canslar hamstern ut alla vuxenpoäng jag samlat på mig i form av måndassparande, sambo, betalande av radiolicensen, veckomatlista och enorma CSN skulder. Spännande är det i alla fall. Jag har ju precis en sån hamster som är i headingen på bloggen.
Gårdagskvällen gick dessutom åt till dividerande kring införskaffande av gerbiler, sambon tycker nunununu, jag tycker sensensen... Mitt kriterie är att hamsterstackarn måste kola vippen eller ges bort till behövande först. Låter jag hjärtlös är det för att jag är det. Hamstern är söt, men fullkomligt IK-befriad. Inte för att jag är sådär överdrivet taggad på fler smådjur, gerbiler är inte så roliga de heller. Jag vill hellre ha en kissemiss eller en vovve. Men det har vi ju inte plats eller råd med just nu. Då tycker jag vi kan vänta tills vi har tid och råd att skaffa sagda roliga djur. Och jag måste gå och kolla hur allergisk jag är också. Ska nog ringa vårdcentralen typ i morgon. Så får jag nog en tid någon gång nästa år sådär.
Tack och sommarlov finns det ju allergifria djur, typ pudlar och cornish rex. Men den allra största grejen är egentligen håren.
När jag flyttade hemifrån var det lyckligaste att slippa vara totalt täckt av katthår. Nu vill jag tydligen utsätta mig för detta helt frivilligt.

Eh hoppsan,min dator är tydligen infekterad. Och lagad från detta igen. Jaja, det är säkert något som antivirusprogrammet hittat på för att känna sig effektivt.

Nu ska jag sticka iväg till massagen.

Jag hade i alla fall kul igår

Jag kokar ägg. Eller spisen gör det i alla fall. Om två minuter kommer jag gå och titta till det och då kommer hela spisen vara full av äggsörja. Det ska bli kul att tvätta bort.
Jag drömde för övrigt att jag tvättade kläder, dock var det en handdriven tvättmaskin... Men den såg precis ut som en vanlig.
Är astrött, vet inte varför egentligen. Men tillräckligt trött för att skriva Jens Lapidus-meningar. Korta. Gick upp fem i tio. Gick kanske och la mig 12. Somnade iofs halv två.
Börjar tröttna på att vara för trött för att skriva meningar med mer än en sats i.
Då kan alltså trötthet inte vara orsaken till att JL skriver så attans dåliga böcker. Ja, nu har väl alla glömt hur dålig Snabba Cash var i bokform, filmen var ju helt ok och dessutom är det inte så trendigt att läsa Snabba Cash längre, men jag passar på att återuppliva ett gamalt hat till JL. Nåja, hat och hat, att hata är starkt. Just nu är jag för trött för att känna så starka känslor. Jag är uppenbarligen också för trött för att borsta håret.

Hoppas tröttheten släpper. Annars kommer jag aldrig orka resa mig och åka till skolan.

Betar av listan

Tydligen var det Friskis och svettismedlemskapet som var den värsta boven i min lilla vansinnesframtid så jag tog faktiskt tag i just det. Det tog typ 50 minuter. Nu blir det pasta, plugg och på minuten!

Klopeti-klop

Dagens att göra lista:
 • Gå upp (check)
 • Duscha (check)
 • Diska gårdagens disk (check)
 • Skicka viktigt mail till en viktig person (check)
 • Söka sommarjobb på IKEA
 • Ha ångest över att jag inte har något sommarjobb (check)
 • Maila min kusin
 • Läsa 100 sidor compassion focsed therapy
 • Städa
 • Om jag orkar: gå till Friskis och svettis och säga upp mitt autogiro
Jag tippar på att jag istället kommer göra
 • Läsa klart en pocketbok
 • Dricka kaffe (check)
 • Ha mer ångest över sommarjobb, speciellt som IKEAs hemsida är nere (check)
 • Lyssna på På minuten kl 15.00 i P1
 • Äta pasta
 • Fantisera ihop en hemsk framtid där jag aldrig har jobb och F&S fortsätter dra pengar från mitt konto i all evighet vilket kommer hindra mig från att klara hyran, jag blir vräkt och får bo på min sambos gamla etta i Knivsta på typ 3 kvadrat med alla möbler i en lada för att vi inte har råd med shurgard och eftersom vi bor i Knivsta kommer vi blir sjukt deprimerade båda två och jag kommer söka jobb på typ ett hunddagis, gå upp 50 kg och vara konstant förkyld, få fibromyalgi och reumatism samt parkinsons och CSN kommer vara mig i hälarna liksom kronofogden och alla inkassobolag eftersom vi blir tvugna att leva på SMS-lån och vi kommer bli tvugna att skaffa barn bara för att få barnbidrag och dessutom kommer jag ha dåligt samvete för att jag inte går och tränar trots att jag har medlemskap på Friskis då fortfarande. (check)
...
Det känns lite bättre nu sen jag kom på den hemska framtiden, eftersom jag är rätt säker på att det är rätt otroligt att det blir så.

Nu ska jag nog maila min kusin, han borde ha tips på hur man klarar sig här i livet också. Han har ju faktiskt doktorerat.
Inte för att det är livsråd jag ska fråga honom om, utan tips på vandrarhem i Lund. Men det är kanske lite samma sak.


Bilden har inget med inlägget att göra, annat än symboliskt. Ibland blir jag lite instängd i mina egna skräckscenarion. (Råttan ägs av en kompis till M och vi passade den för länge sen )

Helt vanlig torsdag

Tillbringar en ensam kväll hemma på mitt favoritsätt: i mjukiskläder(jättefula), med mp3n i öronen och störandes grannarna med att sjunga för full hals. Så mycket som jag klagar på mina grannar skulle man kanske kunna tro att jag är en mönstergranne, men så länge ingen kommer och knackar på och klagar så tänker jag fortsätta.
Idag har varit en otroligt ickeproduktiv dag, det mesta jag gjort var att skriva ut en vetenskaplig artikel i bibblan, sedan äta lunch och åka hem. Jag läste faktiskt artikeln också, om än motvilligt.
Sen har jag mest lallat runt hemma och känt mig allmänt seg, trött och sådär härligt småförkyld som jag antagligen kommer vara hela februari.
Det, och planerat för en resa till Lund och psykologstudentmässan i maj! Det ska bli otroligt kul!

Nu ska jag spela Arga fåglar, skär av repet och eh nej jag har ingen aning om hur man översätter soduko. AHA! Wikipedia är min vän, det betyder ensam siffra. Nåväl, det och läsa chick-lit i sängen tills jag somnar ungefär. En sån kväll är helt underbart att ha, när det blir två i rad blir jag tyvärr lite lätt stirr-crazy. Som tur är har jag sluppit det på ett tag.

Nu en helt annan sak, jag saknar MNK! Nu har jag nästan slutat lyssna på radio, och att kolla på Glee är mycket deppigare eftersom jag alltid brukade titta på det innan MNK började på onsdagar. En deppfest helt enkelt! Jag funderar på att göra revolt mot radiotjänst. Jag betalar ju, borde jag inte få vara med och bestämma?!
Det tycker jag att jag borde få..

Snart? Nu! kom igen april!

Jaha, idag har jag sökt ett jobb. Eller snarare ringt och frågat om jag fick skicka CV, det fick jag. Otippat. Men känner mig mycket mycket duktig, eftersom jag har lätt telefonskräck. Nu borde jag egentligen sortera tvätt, äta lunch och duscha. Men det skjuter jag på en liten stund till. Men när jag har gjort det ska jag belöna mig själv med att åka till skolan och ha seminarium.


För övrigt är jag sjukt sugen på vår!

Mimmis små vardagsmysterier

Det mesta i livet och världen är faktiskt inte så svårt att förstå, som att bröd blir till skorpa om det glöms för länge i brödrosten, att man får träningsvärk av att träna, att det går bättre om man pluggar till tentan. Allt sånt, mycket mycket logiskt. I alla fall om man tänker efter en stund.
Men, svara på detta, om ni kan! Varför blir det alltid olika mycket kaffe när jag brygger? Jag har alltid samma mängd vatten uppmätt i samma mått. Varför blir det ibland 1.5 koppar, ibland 2 koppar, ibland 1 kopp? Märk väl att jag dricker ur lika stor kopp varje morgon. Så korkad är jag ju inte. Konstigt är det i varje fall.

Passar på att länka till en sida om just kaffe, (men nej, svaret står inte där)
http://www.kaffeinformation.se/default.aspx?id=123

Skit också, en 25-årskris.

Deppade ihop lite smått för några minuter sedan, eller snarare fram tills för några minuter sedan.
Den här dagen har definitivt präglats av panik, jag har stressat upp mig själv över att jag måste ha ett sommarjobb, måste få en PTP-plats och ett jobb. Och helst inte i typ Haparanda, för då kommer inte Sonny kunna flytta med. Han är ju ingen Mary Ainsworth (cool psykolog som kom på massor av bästiga saker om anknytning, bland annat kom hon på Strange situation-metoden, hon flyttade runt hela världen och dumpade ideligen sina egna jobb för att hennes man fick jobb i tex Uganda. Han var sedan otrogen mot henne.) och jag vill kanske inte heller bege mig allt för långt från Mälardalen.
I alla fall lyckades jag rätt bra med att bli jättestressad och blockerad, när det släppte blev jag tokdeppig istället. Nu sjunger jag med till min ipod och mår bättre. Jag behöver plugga lite också, vill vara grymt förberedd inför lektionen om anknytning i morgon. (Ni märker att jag briljerar med sjukt onödiga fakta istället för innehåll, det ska förändras till kl 9 i morgon...) För det är jätteintressant.
Och jag är lite deppig också för att jag kommit på vad jag VERKLIGEN vill jobba med. Jag har visserligen alltid vetat det, som det brukar heta, men nu har jag fattat det. Oh-oh tänker ni nu, hon ska hoppa av psykologutbildningen med ett år kvar.
Nix pix, jag har bara kommit på att jag vill bli psykoterapeut. Vilket ju psykologyrket är en start på. Men det är en lång lång bit kvar av det. Lång lång tid kvar tills jag kan öppna en egen mottagning och bedriva massor av högkvalitativ terapi alltså. Tänk om det aldrig händer? Tänk om jag gör något annat. Neuro tex? Det är säkert jätteintressant, men det är inte min stora dröm.
På ett sätt önskar jag att jag var 45, då skulle allt redan var fixat.. Att bli 45 stressar mig mycket mindre än att bli 25. Är detta den berömda 25-årskrisen. I så fall blir jag rejält besviken på mig själv, orka vara supermainstream och krisa ihop bara för att jag blir äldre..

Ber om ursäkt för den deppiga nivån på inlägget. Jag ska rycka upp mig. Jag skyller på årstidsdepression eller något. Nu blir det plugg och halv åtta hos mig.

Alla tankar jag tänkt idag

Klockan är 19.18 och jag är sjukt sugen på godis. Helt ärligt tror jag att människor, åtminstone människor i Sverige, är genetiskt programmerade till att bli godissugna runt klockan 19. För det händer varje kväll. Nåväl, som tur är för min kariesutveckling orkar jag nästan aldrig gå till ICA.

On other notions, jag har bestämt att Lika a Prayer är typ världens bästa vänta-på-bussen låt.

Buddy Holly är inte lika dålig som jag alltid trott, jag har aldrig lyssnat på honom(?) på grund av den där sjukt dåliga gyllene tider-låten. Jag hatar gyllene tider. Mest för att jag hatar Per Gessle, och hans frisyr. Alltså trodde jag att jag skulle få konvulsioner av Buddy Holly, men det fick jag inte!

....

Det var typ allt. Förutom allt jag tänkt om skolan, typ, bedömning av en kvalitativ artikel. och guess what, det slipper ni läsa.