Hej hallå kissemjau!

Katten sitter i fönstet och glor hoppfullt ut på vägen.
Jag kvider av tanken av ännu en natt av en katt som jamar och vill ut.
Är kattvakt åt min mammas kisse, Tistou (kort för Francois-Baptiste), han får inte gå ut eftersom han direkt skulle gå vilse, bli uppäten av en igelkott och antagligen drunkna i en vattenpöl.
Han är en mycket söt liten katt, väldigt nätt också, ser ut som en kattunge fast han är minst 10.
Sonny är överlycklig över att passa honom. Och jag känner suget efter en kattunge, det kan jag inte förneka. Han är så otroligt charmig i sitt sätt att följa efter mig till alla rum och lägga sig bredvid mig för att gosa.
Enda problemet är väl katthåren. Svåra att undvika eftersom han är perser och norks skogskatt uppblandat med bondkatt. En fluffig boll helt enkelt.
Men väldigt söt..

Alter ego

Funderar starkt på att skaffa mig ett alter ego. Lite som hon dendära Kissie, ni vet. Fast inte nynazist/mobbare/sillishora. Ja.
Mitt alter ego skulle vara som jag skrev tidigare, extremt sofistikerad med naturligt platinablont hår och beiga jeans. Hon skulle aldrig bryta naglarna, bita på nagelbanden eller gå in i saker. Hon skulle gyma 3 gånger i veckan, springa marathon, vara allmänt blasé. (Tex inte tycka att när posten kommer är exiting, som jag gjorde nyss)
Hon skulle dricka laktosfri latte och äta små sallader. Och så skulle hon ha något trevligt kontorsjobb. Och cremefärgade kavajer.

Det här är roligt för mig att tänka på, för det är ju möjligt alltihop. Utom det som har med gener att göra. Men grejen är att jag skulle tycka det var så otroligt ovärt att lägga ner min tid på sånt som att sluta krocka med bordskanten tre gånger om dagen. Eller skapa mig ett piffigt hem.
Eller jobba på kontor.

Som en kompis till mig sa häromdagen när jag stod och försökte snabba på smörets smälthastighet. Jag är en människa med otroligt lite tålamod. Jag vill att saker ska hända snabbt. Därför är jag snabb. Därför går jag ibland in i dörrar/vassa kanter, och bryter naglarna, och diskar slarvigt.
Ironin ligger väl i att jag valt ett framtida yrke som går ut på att sitta och vänta. Det ännu mer ironiska är att jag älskar det.
Jag menar, jag orkar ju inte ens se en hel film utan att snabbspola lite. Så det ska gå fortare.
Men alla människor är mångfacetterade, och lite tokiga.
Jag antar att man måste hitta sin inre typ och försöka följa den så mycket som möjligt. Gör man inte det kan livet bli krångligt. Det går att jämföra med kroppstyp. Man måste acceptera hur man ser ut, och klä sig efter det. Jag vet ju tex att jag inte kan ha på mig minishorts, eller oversize tröjor, eller low-cut jeans. Och jag har hår som lockar sig när det är blött. När jag var cirka 16 ville jag ha rakt hår, och låga jeans. Priset man får betala är ständig missnöjdhet.

Därför är det kul att tänka sig hur jag kunde vara om jag bara fick hitta på. (Men notera att mitt alter ego skulle dricka lika mycket kaffe som jag gör själv, det måste ju vara trovärdigt)

Så var det med den saken

Jag har jättetråkigt. Sonny sover. Han snittar på 3 powernaps per dag faktiskt. Fler när han jobbar. Själv skulle jag dö om jag gick och la mig klockan 18 och som 90 minuter. Men alla är ju olika. Livet är orättvist och allt sånt spännande.
Idag har jag även gjort roliga saker som tvätta kläder, äta tacos utan tacosås, översätta text från svenska till engelska. Spännande så man kan bli tokig.
Och torterat mitt hår. Statusen är kyckling just nu. Mycket stylish.
Funderar allvarligt på att läsa om LGTG (Liftarens Guide Till Galaxen). Det är ju en göttig liten bibba. Eller så drar jag nåt gammalt över mig. Det kan funka det med.
Skönt att det regnar. Så har man nåt att skylla på.

Dag... -1

Åh vad tråkigt det är att blogga! Vilken jättetråkig utmaning jag gav mig själv. Jag bestämde mig redan igår för att dissa den, jag svarar helt enkelt för dåligt.
Nu är jag jättetrött och önskar att jag var en person som tjänade pengar, på att blogga, eller på annat. Har precis varit och shoppat. Eller, undvikit att köpa saker, snarare. Hittade tre jättefina toppar som jag inte köpte. Köpte istället: baskläder, nattlinne, leggings och tröj-klänning. Och nagellack. Och en mjukglass.
Fantiserade om att gå in i klädaffär och säga "plocka fram alla jeans ni tror skulle passa mig, så ska jag prova allihop utan att få ångest och sen köpa minst 4 par". Känns som en avlägsen sak. Skulle även vilja plocka på mig hårvård och grejs för 1000 spänn lite nonchalant. Och märkessmink. Och alla de där fina topparna alltså. Jag plågade mig själv genom att prova en av dem. Tur att det var såndär konstig urringning som är så trendigt nu, så att man visar apmycket sideboob. För det var inte så snyggt.
Men den var fin på galjen. Fick mig att vilja bli platninablond, ha slät page och beiga Levis jeans. Dvs bli någon annan, någon som kan hållas i möblerade rum. Någon som inte spiller ner sig själv med kaffe, någon som inte diskar slarvigt och någon som dammar med dammvippa. Och manglar sina lakan.
Det är därför jag vill ha pengar. Hade jag pengar kunde jag anställa någon som gjorde allt det där medan jag gick på gym så att jag skulle komma i alla jeansen utan problem. Och så skulle jag väl dricka kaffe med sugrör då. Eller ha kaffefärgade kläder. mm det kunde funka...
I alla fall, nu skiter jag i det här och vilar en stund.

DAg 3 min favoritbokserie

Det är så okristligt tidigt att knappt någon skrivit något på facebook sedan igårkväll. Men försöker få lite liv i mitt bloggande så ska försöka göra denhär utmaningen. Som jag känner blir tröttare och tröttare.
Nu är det ju så att det finns jättemånga bra bokserier. Om jag vore superpretto skulle jag väl säga Prousts På spaning efter den tid som flytt. Men let's face it, det finns roligare böcker.
Tyvärr är 40 % av alla böcker jag läser barnböcker, och 50% chick-lit. Resten deckare och prettoböcker. Typ ALLA utom prettoböckerna kommer i serier. Men har några favoriter såklart, Mumintrollen för att de handlar om verkliga saker, psykologi och grejs. Marian Keyes för att det alltid handlar om något allvarligt på riktigt - inte bara "jag är 22, har inga pengar till skor och är ihop med ett pucko". I hennes böcker är det mer "Jag är 22, har inga pengar till skor och är ihop med ett pucko - för jag är alkis, knarkare och spelmissbrukare med psykiska problem". Keepin' it real!
Pellaböckerna, är dels gamla och dels otroligt moderna. Bästa tonårsserie ever. Och sist, alla böcker med miss Marple. Gotta löve den gamla gulliga tanten som reder upp blodiga mord.

Dag 2 En bok jag läst mer än tre gånger

.....
Fråga istället om böcker jag bara läst en gång. Jag läser om alla böcker jag gillar.

Alltså verkligen alla.

Kanske några av de jag inte gillar också.


Dag 1 Bästa bok jag läste förra året

Eh, ska det vara att jag läste den för första gången förra året?
Då får det nog bli Stolthet och fördom, av Jane Austen. Den läste jag för första gången i vintras, på originalspråket såklart. Och jag blev verkligen inte besviken, den var riktigt bra. Jag har aldrig läst Austen innan, men blev genast pigg på att börja.
Det jag älskade mest med den är att Elizabeth och jag är ganska lika. Vi är envisa, hatar att ha fel, griniga som tusan och väldigt dåliga på att visa känslor i vissa situationer. Jag var kanske mer så när jag var yngre i och för sig. Då hade jag hellre dött än sagt till någon att jag gillade honom, och dessutom visat min kärlek genom att vara ganska elak. En mindre smart taktik.
Sen gillar jag såklart mr Darcy - för att han är en sådan korkskalle!
Det jag också funderar på att läsa, förutom fler böcker av Austen, är Pride and Predjudice and Zombies.


Böcker

Let's face it - sommaren är till för att läsa alla de där böckerna man inte hinner läsa under våren. Eller, för min del, läsa om alla de böckerna man läste under våren. + några till.
Därför tycker jag det kändes otroligt passande att anta den
här utmaningen, som funnits på lite olika bloggar.
Så, jag ska i alla fall försöka!

Dag 1 – Bästa bok du läste förra året
Dag 2 – En bok du läst fler än tre gånger
Dag 3 – Din favoritbokserie
Dag 4 – Favoritbok ur din favoritbokserie
Dag 5 – En bok som gör dig glad
Dag 6 – En bok som gör dig ledsen
Dag 7 – Mest underskattade bok
Dag 8 – Mest överskattade bok
Dag 9 – En bok du inte trodde du skulle tycka om men älskade
Dag 10 – Din favoritklassiker
Dag 11 – En bok du hatade
Dag 12 – En bok du älskade förut men inte längre
Dag 13 – Din favoritförfattare
Dag 14 – Favoritbok av din favoritförfattare
Dag 15 – Manlig favoritkaraktär
Dag 16 – Kvinnlig favoritkaraktär
Dag 17 – Favoritcitat ur din favoritbok
Dag 18 – En bok du blev besviken på
Dag 19 – Favoritfilmatisering
Dag 20 – Din favoritkärleksbok
Dag 21 – Favoritbok från din barndom
Dag 22 – Favoritbok du äger
Dag 23 – En bok du länge velat läsa men fortfarande inte läst
Dag 24 – En bok du önskar att fler hade läst
Dag 25 – Karaktär du kan relatera till mest
Dag 26 – En bok som fick dig att ändra åsikt om något
Dag 27 – Mest överraskande handling, vändning eller slut
Dag 28 – Din favorittitel
Dag 29 – En bok alla andra hatade men du gillade
Dag 30 – Din absoluta favoritbok

If you want to sing out, sing out.

Lyssnade på Cat Stevens If you want to sing out, sing out. och känner mig redan mycket bättre! Fuck the world, jag är invincible.
Sådetså!

Samma gamla visa men vet inte vad det är för låt

Det känns som att jag vaknade med ett ryck klockan 4 i morse. Det känns som att klockan är 5 nu. Det är den alltså inte? Kanske beror det mer på att tusentals tankar snurrar runt i mitt huvud än den sena timmen jag gick och la mig på. Nu lyssnar jag på Fleetwood Mac och försöker nysta ut hjärnan. Problem? Ja, vi kan ju kalla det 25årskris, men ärligt talat. Egentligen handlar det nog mer om att jag fortfarande inte fattat sådant som förbryllade mig som tonåring. Skillnaden är kanske att jag i allafall vet att jag inte förstår det nu.
Nåja, halva mig ungefär sitter och tänker på sånt, den andra halvan rycker i mig och säger att hallå, det är faktiskt sommar, du är ledig, och borde slöa lite. Det är mycket sant. Alltså ska jag röja hemma idag. För att tysta båda sidorna, inte tänka, men inte heller slöa. (Eftersom tänkandet, otippat nog, oftast dyker upp just när jag ska ha det lugnt och skönt).

För att bevisa (för mig själv) precis hur onödigt det är att tänka på det jag tänker på ska jag dra en kort genomgång:
 • Mina föräldrars skilsmässa (som ägde rum cirka 18 år sedan) (hur stavas förresten skilsmässa? måste googla)
 • Att jag måste träna på att stå på mig och säga ifrån
 • Hur de två kan hänga ihop
 • Alltså, mer hur mina päron skötte sin skilsmässa än att de faktiskt skilde sig.
 • Vilket enbart var positivt att de gjorde
 • Men de kunde ju frågat mig vad jag tyckte?
 • Mina föräldrars underbara förmåga att överföra sina egna problem på mig
 • Exempel: "är det inte lite spänt mellan dig och Sonny?" ... - Nej det är spänt mellan dig och mig, pucko. (Svarade jag inte)
 • Exempel 2: "jag lyssnar gärna om du vill prata" -ja vad bra för såhär mår jag... "nä nu ska jag inte störa mer" ??? - eh nänä, ok..
 • En grej som H sa igår, nämligen att "Man borde ju kunna förstå sina föräldrar bäst, de har ju gjort en till den man är". Ej exakt citat. Men visst är det konstigt att man inte förstår dem? Sonny förstår jag däremot 90 procent av tiden. Och honom har jag bara känt i 3 år.
 • Varför jag bryr mig om det här när jag snart är 25, aka vuxen.
Ärligt talat, jag behöver inte ha världens sundaste relation till min familj, jag skulle bara önska att den uppför sig. Det som kanske hör till själva 25årskrisen är väl att hela rasket ska upp och äta tårta när jag fyller. Jag hoppas att jag kommer kunna kräva fullkomlig lydnad av den. Att den biter ihop om sina olikheter och fokuserar på mig - jag fyller ju 25 en gång bara. Vad jag vet.

Jag har i alla fall nått en insikt om: varför skriver jag listor om allt? Tja, när jag pratade med min far om lite av detta var hans förslag att jag skulle skriva en "ordentlig lista, och sedan hålla dig till den".
Ja herregud, är det inte den ena så är det den andra.Nä, det här blev ju ett lagom deppigt inlägg. Nu ska jag iaf ta itu med att:
 1. väcka Sonny (lär ta cirka 1 timme)
 2. Klä på mig
 3. Äta frukost
 4. Börja röja
 5. Känna att jag får lite ordning på livet också

Bara för att skriva nåt, liksom

Hej bloggen! Juni, sa du? Jasså, jaha. Jaja. Jag jobbar för tillfället massor, sover kanske ännu mer och försöker att skapa någon typ av trivselkänsla. Och så nojar jag över att fylla 25. Jag har hört att det kommer ske ganska snart. Jag har hört det, men tror såklart inte riktigt på det. Man ska inte tro allt man hör, minsann!
Nä allvarligt talat, jag håller nog på att bli lite, lite galen av att jobba varje dag (3 dagar i rad so far..) Jag kommer antagligen snart börja hälsa på folk jag inte känner bara för att de slänger ett getöga åt mitt håll.
Tur att jag gillar mitt jobb, är faktiskt otroligt nöjd med det. Det känns bara lite som att vara tillbaks där jag var innan jag började plugga. Eftersom jag är det. Fast i Uppsala då. Kanske ska jag söka någon spännande utbildning snart eller? Neh, just det, går redan en.
Idag har jag handledning inför uppsatsen i höst. Sen har jag faktiskt sommarlov på riktigt. Svettigt är det i alla fall så det räcker och blir över, jag menar soligt.
I övrigt, skönt att vara hemma, dvs i Uppsala, och stirra.