min politiska blogg del I

Idag upptäckte jag att moderaterna, som ofta sitter och fikar bakom några jäkla enorma fönster, hade en chipspåse i sin papperskorg. Det måste innebära att de är för folksjukdomen fetma och försöker utveckla det själva. Troligen någon slags statistisk scam. Troligen blandar de chipsen med alkohol och kokain. Förstklassigt, stureplanskokain.

Orka.
Nu måste jag fundera ut vad jag ska äta till middag, om jag ska äta någon middag alls.
Mackor? Ägg? Pasta?

Jag är trött och allmänt asocial. Men på något sätt jäkligt hypad. Och så måste jag tvätta.
Ska jag orka tvätta lakan också?
Oh the mysteries of life.

Jag svalde en till piercingplupp idag, så var tvungen att köpa en ny. Drygt.

This is now

Jag känner mig så sedd och älskad idag!
Fick ett sms från Melina jag bara kände för att dela med mig

"Idag är det internationella var-snäll-mot-en-utvecklingsstörd-Dagen. Så skriv till en efterbliven vän som jag just gjorde. Det värmer. Det spelar ingen roll om du slickar på lyktstolpar, ligger med djur eller ibland skiter ner dig.
Fortsätt kämpa vännen. Du är speciell"

ah, you've got to love that!

För övrigt har jag svårt att hitta motivation till att tentaplugga. Men kaffe är gott! Och Röyksopp är bra!
Internet är ondska, jag ska plugga ju! Och sen ska jag laga soppa och känna mig huslig! Kanske att jag bakar något också. Kanske.. Men jag försöker att inte äta socker. Igår hade jag extremt mycket abstinens, tror jag åt typ ett kilo bananer.. Tillslut kunde jag ändå inte stå ut och gjorde varm choklad. Det blir väldigt gott när man gör RIKTIG, inte o'boy. Typ, 90% kakao, 10% socker.. hihi.

Och så spelar jag the sims alla nätter, vilket inte bara får mig att sitta uppe till jättesent, när jag sedan går och lägger mig är jag pigg i hjärnan. Det är sämst.

Tack Henke förresten, jag blev faktiskt riktigt glad, även om jag inte kunde titta på programmet, det är tanken som räknas =)

Lön i morgon, fast jag får pisslite. Och dags att köpa julklappar snart. Så det är bara att börja skicka in requests.. mm det blir nog mycket strumpor och toapapper... moahaha

So far idag har jag städat hela köket, gått ut med 4 påsar sopor, slängt massa gammal äcklig mat i kylen (typ smör som gick ut 2005 och sånna trevliga saker man hittar i korridorskök.. ) Jag har rensat lite i mitt eget rum också. Men alltså inte pluggat alls.

Sedär, nu har jag suttit på facebook i en timme också...  GREJT!! 

Damn it I missed one It's Friday I'm in Love

Det är lördag, och jag är inte kär. Men det ar inget med saken att göra.
Nåväl! Jag har dammsugit för andra gången denhär terminen. Och yes, cleanfreak in the house!
För idag får jag bisök av min kra mor!
=)
Also, sushi!
Och sen ska jag och Siri på inflyttningsfest! Träffa Jenny igen yaay!  Det  har jag inte gjort sen medeltidsveckan. Och den var ju ett tag sedan.
Så egentligen borde jag verkligen ta vara på den lilla tid jag har och läsa ett kapitel till i min hjärnbok. Men den är så tråkig och the knife är så bra att bli pepp av. Så jag kan inte lyssna samtidigt som jag pluggar. -.-

Igår var jag faktiskt riktigt duktig, förutom att jag knappt satte näsan utanför dörren. Jag hade verkligen planerat att ta en härlig prommenad, men det blir inte alltid så. Jag vaknade sent, pluggade och sen var det kväll så jag och Melina gjorde spenatsoppa och scones och sen installerade jag the sims på hennes dator, och sen gick jag upp och spelade det på mig. Abstinens..
Och jag måste verkligen köpa nytt moderkort, grafikkort, processor och minnen till min älskling. Typ, organtransplantation.. hjärta, lungor, ögon och frontallob... Det blir nog inte alls dyrt!

Så att, nu går jag iväg från datorn. Precis..
Det är i allafall härligt att bo i ett hus där jag vet att jag inte kommer bli utskälld för att använda dammsugaren klockan elva en lördagmorgon. I dethär huset existerar ingen baksmälla!
Jag städade "lite" i köket också.
Någon har stulit mitt glas, det har varit borta i över en vecka. Drygt!
Well, ta ta!
Have a nice helg!


Thursday, never looking back

Jag förvånade migsjälv idag, genom att äta en ordentlig middag. Och den blev fantastiskt god också! Kikärtsbiffar, jag känner mig nästan som en riktig vegetarian. Jag kanske kan göra det på riktigt. Om det inte var för den sociala biten, varför bryr jag mig så mycket om vad människor tycker om vad jag äter?
Vi hade en grymt intressant föreläsning om djur, genus och psykologi idag. Jag fick reda på massor av saker som jag inte visste, som tex att de flesta fågelhonor är större än fågelhanarna. Det syns nämligen inte i fågelböckerna. Massa andra trevliga saker om djursex också. Jag har aldrig tänkt på att vi tolkar djur utifrån oss själva.

Jag har inte pluggat idag heller.
Lyssnar frenetiskt på marble house och känner mig melankolisk.
Det är mörkt ute och kallt inne, jag har tråkigt men ingen lust att vara social, nej inte idag heller.. Något nytt och spännande för mig.. Eller inte.

Rent objektivt har det varit en bra dag.
Jag har tillochmed börjat på årets julklappar.
Men jag är tom ändå. Och jag har glömt bort hur jag brukar fördriva det. Eller så har jag bara ingen lust.
Så jag lyssnar på the knife istället, och försöker tänka kreativt.

okej, jag är en downer idag, men jag kan tipsa om Achmed the dead terrorist på youtube om du vill bli underhållen!
see ya!

Wednesday heart attack

Jag förbereder mig  för min kommande tenta genom att läsa skönlitteratur och värma tårna under mitt duntäcke. Vi skrev ut några gamla tentor idag och de verkade löjligt enkla. Men jag ska nog plugga i helgen. Kanske..
Jag har hört att middag är en bra plan, jag försmäktar i och med att både  House och Bones inte släpper nya avsnitt förrän om en vecka. Fortsätter det såhär kanske jag måste spela the sims, eller ännu värre, plugga!
Nej så kan vi inte ha det!
Nu blir det nog mest middag och lite te kanske. Om jag inte orkar pallra mig iväg och köpa choklad alternativt ägg och smör (till kladdkaka). Eller alltihop.
Men balansen på mitt konto är inte min bästa vän just nu. Inte mina lovehandels heller... Så det blir nog middag.
Sockertrippar är ändå så sega att komma ner ifrån.

cheerio!

Tuesday,

Veckans hurtigaste dag!
Man måste faktiskt bekämpa tisdagstristessen!
Så jag började med att tvätta enorma mängder kläder, städa mitt rum och sätta en deg!
Sen gick jag till skolan.
Kom hem i en underbar kaffehigh och kände mig lycklig och energisk, jag älskar kaffe! Bakade ut brödet som blev sådär, gott men det jäste inte så mycket som jag hade planerat.. Ett mycket syltvänligt bröd!
Melina kom förbi, gav mig godis och vi kollade lite på Invader Zim. Jag har även haft diverse religiösa diskussioner med Erik i min korridor, riktigt kul faktiskt.
Jag lämnade in min nycket till föreståndaren också, bara tre veckor försent..
Nu lyssnar jag på The Knife och känner mig allmänt nöjd med tillvaron och min middag. Ja, jag orkade faktiskt laga en riktig måltid för en gångs skull! Go me!
Funderar på msn, men det ÄR så träligt!
Jag har bränt mina små tassar på enormt många olika saker idag, plåtar, ånga, kastruller you name it, I did it! Sämst!
En annan sak som är sämst är hur seg jag blir när jag kommer ner från kaffet. Men man ska väl orka sova också, har jag hört..
Well, peace!

I don't care if Monday's black

Hur mycket retromusik kan en människa lyssna på utan att bli strypt av sina grannar?
Undersöker saken med Ace of Base "Happy Nation", det svänger ju! Men ok, kanske inte direkt modernt eller ens bra, men nostalgi.
Jag fick tillbaks min statistik och metod tenta idag. Jag klarade den, så det känns ju inte alls. Visst borde det kännas bra, men jag bryr mig faktiskt inte ens.
Sitter och slösar tid med att läsa overheard och börjar bli lite hungrig igen eftersom min extremt ambitiösa middag bestod av micropopcorn. Tråkigt att laga mat ju.
Jag tar tag i mitt liv imorgon ok?! Jag ska tvätta kläder, sätta en deg, plugga, träna, vara allmänt duktig och perfekt jag looovar.
Just nu vill jag mest gå och lägga mig med mer popcorn, mjukisbyxor och en bra film. Men jag har inga bra filmer kvar att se. Jag har sett alla tre tusen gånger om de var värda att se en enda gång.
Jag kan inte se om lock stock eller 50 first dates IGEN, jag kan dem typ utantill. Och mina japanska filmer måste jag sitta nära datorn för de är ju på japanska.. Sämst! Varför är världen så emot mig idag.

Men jag hade en sån underbar känsla imorse, jag tror det kallas glädje! Jag kände mig "together" jag vet inte, det kändes bra helt enkelt. Det kan ha något att göra med att jag kände mig snygg. För jag minns att jag brukade känna mig överlägsen i gymnasiet de dagar jag kände mig snygg. Och jag tror det var länge sedan jag ens reflekterade positivt över mitt utseende. I know it's sad. Men det är lite med det som med tentor, när jag klarar dem känns det knappt, det är bara som det ska vara, när jag inte klarar dem dras jag ner.
Jag tror jag börjar närma mig migsjälv igen. Jag hoppas det.

Saturday, wait! Sunday always comes too late

Jag sa upp mig från jobbet igår. Det känns fortfarande bra.
Landet blev inte av, lite sunkigt men jag tyckte vi hade kul ändå och jag gillar inte att frysa.
Det spöregnar och jag är hungrig. Mitt VISA är avmagnetiserat, det tog ändå ett tag. Ett tag verkade jag vara en vandrande elektromagnet och varje betalkorts värsta fiende.
Jag som skulle gå på höstprommenad. Inte för att jag någonsin gör det jag bestämmer mig för.
Jag behöver städa och ta en tvättid och prata inte ens med mig om skolan.
OH SNAP!
Jag fick ju min nya PJ Harvey CD idag! LYSSNA!
Å vad jag hoppas att jag kommer älska den! John Parish har varit med och mixat den. Så det är bra!

Då blir det så. Te, lunch, musik och mitt duntäcke! Möjligen en trevlig bok också.
Det är faktiskt söndag.

It's Friday I'm in love

Röv.
Jag känner mest för att kasta något på någon. Hårt och länge.
Varför reagerar jag alltid med att försöka maximera socker och koffeinhalten i min kropp när jag är arg?
Hetsäta sylt var inte så gott, jag gjorde mitt bästa men det gick bara inte.
On the bright side finns det ingen övre gräns för vattenchokladpulver halt i en halv liter kokande vatten. Det är säkert vetenskapligt bevisat.
Jag skubbade skolan efter halva föreläsningen eftersom jag sov.
JAG VILL HA PEPPARKAKOR! varför kom jag inte på det tidigare?
Typiskt.

Thursday doesn't even start

Regn, regn, var ska vi få hägn?
Lyssnar på Donnie Darko Soundtrack.
Sånt kan få vem som hellst att bli lite blå.
Har ni märkt att det är vinter? Oktober, men iskallt och bara massa blåst och chans för snö?
Jag vill inte gå till skolan imorgon, jag vill stanna under täcket och skydda mina tår från förfrysning.
Siiiri kommer hit snart! Undrar om hon ätit middag än, troligen inte =)

Men ärligt talat, jag visste inte att musik kan vara såhär bra.
Jag är trött på att vara trött. Det är som att jag aldrig riktigt vaknar på morgnarna, men kan inte somna om heller. Är det alltid såhär på vintern? Det var länge sedan, jag har glömt..
Förra oktober känns som en livstid sedan. 14 år känns som en livstid sedan. Det är det kanske också.
Eller ja, haha, livstid är ju precis vad det är.. Tid man lever på,eller under, eller vad man nu säger.

Jag hatar och älskar att ha all musik jag har på playlisten och randomisera. För plötsligt kommer det fram ett minne.
Världens höstlåt. So you think, you could hold the world up by a string?

Nu kom Siri! :D Yaay!
Och imorgon ska jag träffa mänskligheten! Eller valda, störda delar av den iaf! Sweet!

Wednesday, break my heart

Jag vaknade halv nio, halvdöd, utan att kunna somna om.
Samlade ihop min sista viljestyrka och gick till juridiska biblioteket och pluggade.
I typ, tre timmar. Ett av två kapitel avklarade, och jag verkar inte direkt vara på g för att läsa ett till.
Perception är så tråkigt. Eller inte tråkigt, men been there, read that.
Och nästa kurs är perceptionspsykologi.
Ska gå och träna snart i allafall.
Det är väl ungefär enda ljuspunkten idag..
JO! I och försig, jag hade en EEG mössa på mig! DET var kul! Nu vet jag hur det verkligen är att vara en försöksperson i något supervetenskapligt. Undersökning av spegelneuron, sug på den ni!

För övrigt, happy aniversary to me!
Jag skulle kunna fira att jag har varit ihop med migsjälv i ett helt år.
Men jag tycker inte det har varit världens bästa år, så jag tänker inte vara så jäkla glad över det.
Jag ger mig ett halvår till, eller tre månader. Sen ska jag fan vara, jag vet inte. Någon annan?

Någon handlingskraftigare. Om jag borde lärt mig något borde det vara att det är försent ibland.
Och att man inte kan vänta för evigt.

In my way, I feel closer.

Jag får krupp på mitt jobb, och min chef, men gör jag något åt det? Nej, för pengar är större än frihet.

Vad är det för mening med att förstå sigsjälv, och se igenom sigsjälv när jag ändå bara accepterar det jag ser? Borde jag inte slåss lite för att förändras? Men jag är alltför nöjd, jag är så van och livet fungerar måttligt. Jag överlever. Och så är jag för stolt.
Jag har bara förnedrat migsjälv en enda gång och till ingen nytta.
Så det är bara att sluta se bakåt i tiden och börja längta framåt. För jag längtar inte framåt. Jag prioriterar bekvämlighet i nuet. Och de flesta kanske tycker det verkar sunt. Men jag vill ha ett litet, lagom, inte alltför skrämmande mål.

Jag har en svacka idag. Men jag kommer tillbaks imorgon. För full hals!
(cause I might just be a hollabackgirl...)

Tuesday,

Känner mig som lite av en übermench.
Jag har varit i skolan, läst ett kapitel i boken lagt kikärtor i blöt och lagat en enorm, och enormt god, lasagne.
I kick ass!
De rutiner som omger livet är med andra ord rätt så enkla idag.
Jag och Melina ska äta middag idag, så det ska bli kul. Sen kanske vi går ut till Snerikes och sitter där och möglar ett tag.
För övrigt har jag inte haft en enda orginell tanke idag. Knappt ens en tanke alls.
Så jag tror jag äter en banan och tar det lite lugnt!

Monday you can fall apart

Jag vet inte varför, men de senste dagarna har jag gått omkring med en slags top of the world känsla.
Det känns bra!
Hälsade på Siri i lördags-söndags. Hon bor fiint och hade en mycket trevlig soffa och vi gjorde äppelpaj!
Idag har jag pluggat extremt mycket.
Jag blir ärligt talat lite illamående av att tänka på hur nervsystemet funkar. Det är svårt att tänka sig hur det jag läser faktiskt är något som händer innuti mig. Och att mina celler är fulla med natrium och kalium känns bara fel. Det är bara bokstäver i det periodiska systemet för mig. Läskigt!

Men jag har inte egentligen tid för att känna mig spooked out.
Min bok, Brain and Behaviour är ganska tjock, och ganska mycket på engelska. Ett kapitel tar mig typ tre timmar att läsa. Visserligen inklusive distraheringar som typ, springa och kolla mailen, stirra rakt ut i rymden..
Jag har läst två kapitel idag...

Jag vill mest av allt klä på mig myskläder, lägga mig i sängen tillsammans med någonting kakaohaltigt och typ, blunda i tusen år. Men eftesom jag inte har någon choklad så får ncis duga som distrahering.
Och det är lååångt till ica! ok!?

Jag behöver diska! Och städa... Och dusha... Och träna...
Men jag har pluggat idag, och då orkar jag inte överkomma så många andra mentala barriärer..
Jag vet, jag är sorglig!

Men jag fick en bra nyhet idag, från Katta! =D

Funderar seriöst på att diska, så var det. Jag vill ha efterrätt!
Imorgon ska jag ta reda på vad man kan göra med soyabönor, la några i blöt idag. Kanske funkar i lasagne?
Borde bli gott!

Neh, nu orkar jag inte sitta här mer!It's Friday I'm in love

Mulet, ca 5 grader. Blåsigt.
Still felt on top of the world när jag gick till skolan. Fråga mig inte varför.
Introduktion till Hjärna och Beteende, vår föreläsare är en liten torr gubbe, typisk psykolog.
Galen humor, seriös showmaker. Han gjorde tillochmed olika röster!
För övrigt saknar jag min syster.
Men vi ska ses i morgon, så det ska bli kul!

Jag är så jäkla trött, och mina ögon svider.

Well, over and out. Jag har saker att pyssla med!

Okej, I'm back! Och det är fortfarande fredag!
Robin åkte precis hem med sista tåget, vi åt pannkakor och kollade på Die Hard, = nice!
Bruce Willis är fan het.
Fick en trevlig kvällsprommenad hem också. Så det är bra.


Thursday I don't care 'bout you

Jag vaknade i morse, och hade inte egentligen lust att göra något alls.
Men något måste jag ju göra så jag kan blogga om det.. :p
Carro påminde mig om att det är kanelbullens dag, så jag har ätit kanelbullar!
Och lagat skummaste maten, det blev rätt gott, men en typiskt otippad blandning. Men så brukar det bli för mig så...
Det är dyrt att åka buss i Uppsala, jag tycker inte om de som bestämde att det skulle kosta 450 kr för 20 enkelresor.

I morgon börjar jag min nya kurs! Brain and Behaviour, eller Biologisk Psykologi. Gluttade lite i min (Amerikanska bilderboks) kurslitteratur och den verkar rätt enkel och intressant. Färgbilder och betalt per sida samt den grundläggande röda tråden genom hela boken att läsaren har noll förkunskaper och är rätt seg i kolan.
Så det blir nog rätt enerverande om några dagar.

Passade på att festa till det lite och tvätta håret! Jag vill att min vanliga hårfärg ska växa ut.
Men det lär ju hända, det orkar jag säkert vänta på..

Det är mööörkt ute, funderar på te. Funderar även på om jag ska typ, kolla min mail eller nåt.
Jag är inte alls beroende av facebook!
-.-

Neh, nu blir det nostalgi med Daft Punks Discovery. Fett funky!

and Wednesday too

Jag råkar älska soliga höstdagar.
Klar himmel, gula löv i drivor. Och doft av stilla förruttnelse.
släng på en kopp kaffe och så blir allt perfekt.
Förhoppningsvis tog jag några livsförbättrande beslut idag.
Investerade lite i min framtid.
Höll på att skriva incesterade, hmm. Freudian? NEJ, jag har inte haft sex med mina släktingar idag heller.

Nu har jag skapat lite julstämning i mitt rum. Tusentals ljus!
Tänkte börja tänka på vad jag ska ge folk i julklapp. Och vilka som överhuvudtaget ska få en.
So play nice!
Jag tänker, barnböcker till folket!
Okej, jag läser för mycket barnböcker...

Jag och Melina gick till ett lagom knasigt kafé idag. Det hette Pelle Svanslös vilket inspirerade Melina till att analysera hela intrigen och modernisera den. Men ni vill inte veta..
Kafét hade billigt kaffe, knäppa öppettider och en pysselhörna för alla söta men skrikande barn som det inte direkt var brist på.

En av ungarna hade en Hello-Kitty tröja. Fick mig genast att tänka på den fiiina Hello-Kitty klockan jag såg igår på Ur & Penn. Det var strass på den och allt!  -.-  *vill ha*
Men den kostade typ 500.. så jag lämnade bara in min egen älskling för batteribyte och tryckkontroll, vad nu det kan vara. Så nu är jag tidlös i två veckor. Det känns redan hemskt. Jag har inte varit ifrån den klockan sedan jag fick den av Chester till min student. Den är en del av min handled. Jag har den när jag badar, dushar, tränar, och andra saker till vissa personers stora förtret.
Jag saknar den!

Jag håller på att slå något slags rekord tror jag. Personligt rekord.  Och då menar jag inte i hur lång tid jag kan gå utan hångel.  Det är mycket  längre än typ  tre  månader. Jag är stark!
Nej, det är ett PERSONLIGT rekord. :D
I att skriva. så det känns bra och trevligt och nyttigt och jag mår ganska bra idag. Fast jag hade tänkt att jag skulle förbereda mig för min nya kurs som börjar på fredag, så blev det visst inte.
Och nu borde jag säkert gå och lägga mig, eller något annat tråkigt.
Typ diska.

Musik for the win, och kärlek!

Tuesday's gray

Idag har jag varit testperson i en spädbarnsundersökning.
Som Melina sa, Vadå? Lekte du bäbis eller?
Nästan!

Men vi tar det från början.
Gick upp klockan 6, och insåg att jag valt fel natt att sova med mobilen avstängd.
Segade runt och kom såklart inte hemmifrån i tid. Cyklade långt åt helvete till tentasalen med lätt ångest och bakhjulet nästan men inte riktigt helt platt. Varför skriver de aldrig var vi ska vara på tentorna, typ hus och sal och grejer?
Det tog mig en haltimme att cykla till Polacksbacken och tio minuter att hitta till tentasalen.
Men tentan kändes som att den gick bra. Svarade på 13 av 14 frågor. Kanske rätt.

Pratade med Katta. åkte hem.
Hjälpte Melina med hennes dator.
Satte en bröddeg. (Vitlöks, morots,rågbröd = nice!)
Gick till institutionen, bestämde mig nästan för att gå på pubrundan ikväll.
Hämtade mina hemuppgifter, klarade alla utom att jag fick rest på sista frågan på hemtentan.
Men jag gjorde den så fort jag kom hem.
Var med i ett riktigt lustigt experiment. Jag var kontrollgrupp i ett test som handlade om spädbarns gripförmåga.
Basicly fick jag lyfta på en boll sex gånger och kolla på när en annan tjej gjorde samma sak sex gånger.
Men de var trevliga och det var rätt kul att snacka med forskarna. Kändes nästan lite på riktigt. Som att jag fattade vad de pratade om. Det gjorde jag.
Jag håller på att bli psykolog.

Iaf, mitt bröd blev asgott. Och så fick jag massa asbra trance av Melina.

Så nu ska jag känna efter hur det känns.
Remove self from computer.. Like, right now.
Peace

I don't care if monday's blue

Trallalala jag har tenta imorgon, tjihoo!
Hellst vill jag nog bara krypa in under något varmt och få alla rätt utan ansträngning, men sånt är ju inte livet.
Så önska mig lycka till!
I'm going to need it.

Sen är jag fri, i hela 2 dagar innan nästa kurs.
Funderar på att göra typ, allt.
okej, mest köpa saker..

Världen

Världen

harro?

Attsiken
Jag skrev ett jättelångt aptråkigt inlägg om vad jag gjort idag. Men det blev ping timeout eller nåt så det försvann. Sånt är livet.
Livet är för övrigt underligt.
Jag bestämde mig för två saker idag.
Att inte bry mig och att ge upp.

Varför är det alltid så att precis när jag bestämt mig för något så vänder livet uppochner på det?
Och bestämmer tvärt om åt mig?
Precis när jag gett upp hoppet om mänskligheten ringer mänskligheten och pratar med mig i 70 minuter.
Sånt är rätt fantastiskt.

Jag borde säga att jag har haft en bra helg.
Så då bestämmer vi det.

Och för precis ett år sedan var jag i Japan nu.

Bråkade säkert med Henke eller de andra. Men ändå.
Andra sidan jorden.
Sushi!

Det mesta känns BRA.
Okej, panikångest som vanligt av att närma mig kyrkogården.
Men Brita fick en riktigt fin höstbukett av mig, så det är bra också. Så bra det nu kan bli.
*saknar*

OCH jag pratade med Siri 2!!! gånger under helgen! apropå att sakna..
Jag har träffat människor jag tycker om, och titta Katta, nu uppdaterade jag min blogg!
=P

sova?
TYP!
Jag gört!