Söndagsblues

Det är söndag. En ny vecka hägrar. Jag är ambivalent inför att starta en ny vecka. Den kan bli bra, den kan bli dålig.
Denna vecka har jag fikat fem gånger (officiella fikor), jag är inte helt säker på om det är bra eller dåligt. Dåligt för blodsockerhalten antar jag. Jag har även funderat mycket över vilka andra språk som har ett likvärdigt ord för fenomenet fika. Jag gissar att det inte är så många.
Denna vecka har jag skrivit klart två psykologiska utlåtanden. Det innebär att jag antingen måste börja på ett annat eller sitta och stirra in i väggen längre på jobbet. Eller börja på något helt nytt som jag nog inte kommer hinna klart med eftersom jag bara har 25 arbetsdagar kvar på min praktik.
Denna vecka har jag köpt 3 julklappar. Jag har varit ute en gång. (Alltså inte utanför dörren, ute-ute). Jag har hittat en ny underbar TV-serie. The IT-crowd. Den är engelsk, konstig, handlar om nördar och är perfekt för att döva söndagsbluesen.
Jag har haft ganska mycket ångest över min praktiksituation den här veckan. Något jag hoppas kommer gå över nästa vecka. Men gör det inte det så är det inte hela världen. Livet går vidare kan man säga.
Jag har bakat en mycket misslyckad kaka också. Något jag verkligen försöker glömma.
Jag har pussats med Sonny, det har definitivt varit veckans höjdpunkter. Och jag har hängt med delar av min familj.

Just nu dricker jag vatten i ett fåfängt försök att rensa min kropp från alla pepparkakor, lussebullar, banan-kola-pajer, småkakor och koppar kaffe som fått bo i min kropp under veckan.
Synd att vårt hem just nu är fyllt av kladdkakor och kaffe. Och ingredienser till andra kakor.

Jag börjar mer och mer förstå kopplingen jul och kakor. Man stressar med alla julprylar, pynt, släkten, alla bråk, hetsar i svettiga köpcentra för att köpa värdelösa presenter. Sedan häller man i sig kaffe för att orka och sockerstinnar sig för att inte kräkas av ångest. Det är bra. Så länge det finns en tanke bakom allt kan jag acceptera det.

Jag ska nog börja träna igen i januari...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback