Dagens lektion i allmänt vetande

Hej och hå.
Idag tänkte jag ge alla människor på jorden en lektion i preventivmedel.
Preventivmedel använder man för att inte få bebisar. En del påstår att man även använder dem för att inte få vissa sjukdomar, men då har de inte fattat alls.
Det finns många olika sorters preventivmedel.
Det vanligaste eller mest kända är nog P-piller. P-piller innehåller östrogen och har som biverkningar acne, viktuppgång, blödningar, minskad sexlust och depression. Ja, ni fattar själva hur det funkar, man äter tabletterna och vill aldrig mer ha sex och skulle man någon gång vilja vill ingen annan ha det med en och man blir således alltså inte gravid.
Minipiller fungerar ungefär likadant. En trevlig bieffekt är även blodpropp och cancer. Det är praktiskt eftersom man ju inte kan bli gravid om man är död. Gäller alltså för både mini-och p-piller.
Vill man inte äta piller med hormoner finns det käcka alternativ, som p-stav med hormoner, eller p-ring med hormoner. Även dessa får man blodproppar av. En p-ring utan hormoner som även fungerar preventivt är vigselringen, eftersom alla vet att man slutar nuppa efter man har gift sig.
Pessar är en konstig grej som används tillsammans med spermiedödande medel för största effekt. Pessar måste sättas in ca 40 minuter innan sex. Och eftersom ingen förhoppningsvis planerar så extremt jäkla noga så är ju även detta preventivmedel helt jättetoppen...
Spiral, finns i två sorter, koppar och hormon. Vid insättning gör det sjukt ont och man blöder i en månad efteråt. Fördelen är att den håller i fem år och att man även kan bli steril av den, och det var väl exakt vad vi eftersträvade?
En annan sak man kan bli steril av är klamydia, klamydia är helt gratis och sprids när man har sex med otrogna svin eller folk man inte känner. Helt klart en av de effektivaste metoderna.
Ah, jag vet vad ni tänker! Dessa preventivmedel är endast för kvinnor! Finns det ingenting för männen? När ska de ta sitt ansvar? Ja till exempel skulle de ju kunna ta sitt ansvar och gå i kloster. Eller använda kondom. Problemet med kondom, eller "kådis" som jag aldig hört det kallas i folkmun är att ingen vill använda det. Det är dyrt, man måste ha dem med sig och de är uppenbarligen inte återanvändbara.

Det var allt för idag alla barn.

Kommentarer
Postat av: J

Hahahaa ett av dina bästa inlägg Mimmi, lätt! =D Hyllar den om vigselringen..

Postat av: katta

hahaha har någon ökat bitterhetsdosen en smula kanske? Men ack som alltid lika uppmuntrande att få random sms av dig en vardag (tyvärr är det ju tisdag och inte torsdag! Men kakor på en torsdag kompletteras av pepparkaksDEG på en tisdag!!)sthlm, vin, syjunta snart?

2009-01-20 @ 17:03:23
Postat av: sirigrand

förlåt mig mimmigull, men detta MÅSTE du typ försöka publicera nånstans för det ÄGER.

DU är helt enkelt BÄST som alla vet, men detta var rent allmännyttigt och allmänbildande och ROLIGT och TÄNKVÄRT för ALLA som kan läsa svenska. (dvs fler än alla som kan SKRIVA svenska, för det är inte många)

2009-01-21 @ 18:54:26
URL: http://vinsinnig.blogg.se/skriv
Postat av: Melina

Du har aldrig funderat på att börja jobba på en ungdomsmottagning istället?

2009-01-22 @ 22:58:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback