Okej, dags att generalisera.

Saker alla hatar men ändå gör
  1. Bära matkassar. Det går inte att gilla att bära två tunga plastkassar som skär in i händerna och dunsar med vassaste mjölkpaketskanten mot ditt smalben. Alla gör det. Även om du tar bilen eller cykeln eller pojk/flickvännen till affären och låter den göra grovjobbet måste du ändå släpa kassarna från bilen/cykeln/partnern upp för trapporna in i hemmet. Tar man bilen sabbar man dessutom naturen, och att alltid tvinga sin kille/tjej att bära kan skapa slitningar i relationen på grund av orättvisa. Cykeln kan gå sönder under alla astunga kassar. Alltså hatar vi att bära matkassar.
  2. Gå ut. Jag menar inte ut i naturen, jag menar gå ut i dess fullaste benämning. Visst det är askul om man är lagom full. Men det blir man aldrig, det är alltid såhär: förfest hos någon, alla blir fulla utan att märka det, de som är nyktra går hem och lägger sig när alla andra drar ut. Två personer börjar bråka, med varandra eller utomstående, när "resten av gänget" ska mötas upp. Tre kommer inte in, en börjar flodgrina och alla som tyckte de klarade sig någotsånär vaknar men världens baksmälla dagen efter. Ingen får ligga om de inte redan är ihop, och ofta inte då heller. Musiken är by definition för hög, för låg eller för dålig. Ölen är för dyr eller så är shotsen för billiga. Alla som mot alla odds lyckas få ragg kommer ångra sig i morgon. Därför hatar vi utgång.
  3. Tjuvlyssna på andra. Visst, det är kanske lite spännande att ta del av någon annans högst privata konversation, men oftast blir man lätt illamående och allmänt hatisk. Insikten att folk i allmänhet är 13 gånger dummare än du kunnat föreställa sig knackar dig på pannan. Och alla gör det, för ibland dör mp3n ibland är boken utläst och man måste ändå ge sig ut i en värld fylld av fjortisars killproblem, emos musiksmak och gamla tanters tjatter om att när de var unga... Därför hatar vi att tjuvlyssna.
  4. Kolla på dokusåpor. Se övre punkten med insikt om att folk är puckon, men eftersom man känner sig lite mer delaktig i valet att glo på skräpTV får vi även något dåligt samvete. Att undvika att titta på dokusåpor är omöjligt för alla som har en TV, eftersom 75% av alla program är "reality TV". Dessutom finns det en allmän uppfattning att senaste trend-DSen är ett ok samtalsämne på lunchen, som inte kan störa någon. Man är hopplöst ute ur konversationen och gemenskapen om man inte sett något, så många glor bara för att ha en åsikt om skiten. Alltså hatar vi/borde vi hata dokusåpor. 
Saker Mimmi gillar. (För att inte totalt negga ur, fast alla verkar ju gilla det...)
  1. Köpa smör. Riktigt smör, som man bakar med. Det ger mig en känsla av att skicka ut signaler till världen om att jag är "en sådan som bakar", samma känsla när jag köper grovt mjöl. Nu är jag visserligen bakbesatt så det stämmer ju, vilket gör överlägsenheten ännu större. Dessutom vet jag att jag med gott samvete kan mosa i mig bullar med samma kalorihalt som chips och ändå vara duktig, eftersom jag bakat det själv. 
  2. Lösa korsord. Exakt samma anledning som att köpa smör, fast mer i smyg såklart. Jag får känna mig smart. 
  3. Blogga. Det kanske ni redan hade listat ut, men när jag började blogga gick jag från att prata med mig själv till att tänka i blogginläggsmeningar. Det är skönt, allting blir så enkelt och strukturerat mitt i all bitterhet då.

Kommentarer
Postat av: katta

jag skrattar fortfarande. Precis vad man behövde läsa innan man beger sig ut i det ytterst dystra höstrugget. #2 Gå ut var lätt den jag skrattade högst och längst till.snyggt jobbat!

2008-10-26 @ 18:07:31
Postat av: J

Hahaha! Har aldrig sett det på det sättet, men än en gång har du rätt =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback