Livet på en överliggare

Jag har nu sovit bort mitt illamående och vaknat upp i en solig onsdag.
Själva uppvaknandet kunde skett smidigare, senare och framförallt mindre av att två byggjobbare börjar byta överliggaren på balkongen som är precis utanför mitt fönster. Men annars kan jag nog inte klaga. Eller, klart jag kan, men jag tänker inte!

Idag är en sådan dag då Mimmi ska ut och trackassera trettonåringar med dumma vuxenfrågor (och känna sig som minst 45 år gammal, och rysa vid tanken på deras klädval och har ungarna ingen hyfs nu förtiden?!)
Det ser vi fram emot, som vanligt.
I övrigt luktar min kalender fortfarande gammal alkis och jag har inte orkat tvätta håret.

Men på riktigt, vad är det med byggjobbare? De börjar halv sju på morgonen, är klara nio och går då hem och matar katten, gullar med ungarna innan de går till dagis, har sex med sina fruar som jobbar natt som vårdbiträden och går och lägger sig tidigt för att hinna upp nästa dag klockan halv fyra. Jag vet att det är så, min mamma datade en gång en elektriker som alltid cyklade till jobbet mitt i natten. (Min mamma är inget vårbiträde och det var säkert därför det inte höll)
Men vad är meningen? Ingen gillar ju att bli väckt halv fem för att någon ska typ, byta rör i ens handfat. Eller har jag fått det om bakfoten, är det så att alla älskar det? Alla utom jag? Är det så att alla människor ställer till med fest och sjunger sånger, dansar i ring och har på sig mycket färggranna kläder på sig när de blir väckta av hantverkare klockan halv sju? De prisar gud för skatteåterbäringen, kastar sig huvudstupa ner från balkongen i rena livslyckan och bryter lilltån när de blir väckta av hantverkare klockan halv sju? Annars måste jag vara helt ärlig och påstå att jag inte riktigt förstår grejen med byggjobbare. Antagligen är de samma typer av människor som jag är, sådana som gillar att gå upp tidigt och göra saker för att känna att de har kontroll och gör något åt sina dagar, åstadkommer något tidigt.
Nu har vi iallafall en ny fin överliggare på balkongen, vad nu det skulle vara bra för. Alla människor kommer ändå fimpa mot den.

Jag har just nu två sambos, eller kombos eller vad man nu ska kalla det(någon i min klass propsade på att det var den korrekta termen). M och Ms kille, som iofs snart åker hem igen, men ändå. Trevligt med lite folk omkring sig.
Även om det tillfälligtvis brutit mina och Ms morgonrutiner.
Eftersom jag ändå saknar dem kan jag ju beskriva dem.
Jag går upp,dushar, M vaknar för att badrummet är vägg i vägg med hennes rum, och hon dräglar sig ut i soffan där hon ligger och försöker vakna i en oversized t-shirt och mjukisbyxor. Vi hälsar varandra med frasen "Jag hatar dej" uttalad på den mest klingande skånska vi kan uppnå. (Under hela resten av dagen sjunger vi små sånger på samma tema och låtsas att vi inte fattar något alls när den andre blir arg eller säger "va?")
Jag fixar te/kaffe/sprängmedel och sedan sitter vi och dricker det i soffan eller vid bordet beroende på hur hurtiga vi känner oss. Vi tittar för det mesta ner i kopparna, men ibland sneglar vi båda upp samtidigt, då ler vi stora falska leenden mot varandra och tar en klunk till.
Sedan kallar M mig för Miss Piggy, jag kastar ett gosedjur på henne, vi citerar Benjamin från Morgonsoffan (kanonkul) och faller båda ihop i morgonens första asgarv.

Kommentarer
Postat av: J

Yup, det fina är att de är lördag idag så jag slipper jobba dessutom =)

Det där inlägget var fö en förbannat bra start på min dag =)Satt förresten på pendeln här om dan mittemot två byggare som har varsin starkbertil i näven och ett helt gäng till i påsen.. Ena killen tar upp mobilen:
- Hej älskling det är jag.
- Nä jag pratade just med chefen och det blir en långkörare ikväll... och tar en till klunk =)Fina killar

Postat av: Petra

Hej! Jag var inne och kikade lite på din blogg. Jag tänkte vara artig och lämna ett avtryck efter mig. :) Ha en fortsatt trevlig kväll! Snart kommer måndagen...

2008-04-27 @ 22:17:10
URL: http://www.petra79.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback